Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Voi cu Voicu Mirela Voicu, în misiune specială cu un echipaj al Poliţiei de Frontieră. Cum arată navele de intervenţie şi patrulare cumpărate din Finlanda

Mirela Voicu, în misiune specială cu un echipaj al Poliţiei de Frontieră. Cum arată navele de intervenţie şi patrulare cumpărate din Finlanda

De la începutul conflictului din Ucraina, Poliţia de Frontieră a luat măsuri speciale de supraveghere şi a achiziţionat cinci nave de patrulare şi de intervenţie rapidă, din Finlanda, costul fiind de aproximativ 7 milioane de euro. De asemenea, echipajul Poliţiei de Frontieră a fost şcolit acolo.

Mirela Voicu, în misiune specială cu un echipaj al Poliţiei de Frontieră. Cum arată navele de intervenţie şi patrulare cumpărate din Finlanda
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    14 Mai 2022   •   22:04

Alături de un echipaj al Poliţiei de Frontieră, Mirela Voicu, a prezentat în cadrul emisiunii Voi cu Voicu de la Antena 3, cum arată o misiune specială de supraveghere, pe Dunăre.

În ultimul an, traficul a crescut pe canalele navigabile din Delta Dunării, de peste două ori, iar Garda de Coastă a luat măsuri punctuale la frontiera cu Ucraina.

"Într-adevăr, pe fondul conflictului existent pe teritoriul statului vecin, valorile de trafic în punctul de trecere a frontierei Sulina au crescut. Pot să vă spun că există o creştere de aproximatic 250%, putem să comparăm luna aprilie. Dacă anul trecut, în anul 2021, luna aprilie au intrat pe canalul Sulina, şi au fost verificate în punctul de trecere a frontierei Sulina, un număr de 64 de nave, în anul 2022, prin punctul de trecere a frontierei Sulina, au intrat un număr de 162 de nave. Deci creşterea este semnificativă. Există nave sub pavilionul Ucraina care intră pe canalul Sulina şi sunt verificate de către colegii mei, în portul Sulina, iar la bordul navelor am întâlnit atât echipaj numai ucrainean, cât şi echipaj mixt, cetăţeni ruşi, cât şi cetăţeni ucraineni, la bordul aceleaşi nave", a declarat unul dintre reprezentanţii Poliţei de Frontieră.

Frontiera de stat a României este frontieră externă a Uniunii Europene, iar patrularea ajută la combaterea pescuitului şi migraţiei ilegale.

În fenomenul migraţiei s-a aplicat legislaţia Uniunii Europene. Navale de intervenţie şi patrulare extrem de puternice au fost fabricate în Finalnda, special pentru Poliţia Română.

Reportajul integral, în materialul video de mai sus.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close