Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Voi cu Voicu Părintele Vasile Ioana, despre Crăciun şi familie: "Avem o mare responsabilitate"

Părintele Vasile Ioana, despre Crăciun şi familie: "Avem o mare responsabilitate"

Părintele Vasile Ioana a vorbit despre Nașterea Domnului, despre Crăciun, care este o sărbătoare a familiei, dar şi despre valorile şi învățămintele pe care ar trebui să le transmitem fiecare tinerei generații.

Părintele Vasile Ioana, despre Crăciun şi familie: "Avem o mare responsabilitate"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    25 Dec 2021   •   21:45

„Astăzi este ziua bucuriei că trăim împreună în familia la masa de Crăciun", spune părintele Vasile Ioana care a explicat Nașterea lui Iisus Hristos şi valorile pe care acest mare eveniment ni le-a transmis.

„Hristos să fie în noi, să se nască în noi. S-a născut într-o peșteră smerită ca să ne arate că se poate naște în fiecare inimă.

Pentru că dacă s-ar fi născut într-un palat am fi avut toți complexul ăsta: băi, Iisus este doar pentru unii mari. Iisus s-a născut într-o peșteră, într-o margine de sat, în smerenie ca să ne arate că El poate să vină în orice inimă.

„Iisus se poate naște în fiecare inimă"

Şi el nu s-a născut acum 2000 de ani și atât. El se naște în fiecare inima și uite bucuria pe care o trăim noi în seara de Crăciun este, de fapt, Nașterea Lui în noi.

Pentru că în cei care s-au împărtășit dimineață la Liturghie s-a născut Hristos în ei și tot postul ăsta am curățat peștera și acum simțim o mare bucurie. Pentru că Dumnezeu face ospăț mare de bucurie. Pentru acest moment unic în care îngerii cântau Slavă lui Dumnezeu, păstorii îmbrăcați în haine tradiționale și se bucurau de Nașterea lui Iisus.

„Crăciunul este sărbătoarea familiei"

Veneau toți cu darul la Iisus ca la Împăratul Inimilor. Nu împărat politic, nu împărat a zonei sociale, ci împărat al inimii care a adus pe lume iubirea, iertarea și pacea.

Ce dar mare este acesta, să iubești! Și ce poate să fie mai frumos decât să iubești în familie pentru că această sărbătoare este supranumită și sărbătoarea familiei. Şi pentru că este sărbătoarea familiei am gândit să îl avem rândul nostru pe părintele Marcel Oprișan, prieten drag sufletului meu, împreună cu doamna preoteasă Maria și cu cei patru copii ai lor.

„Familia este ultimul bastion al păcii românului"

Pentru că vorbim de familii este bine să exemplificăm și să arătăm românilor că sunt familii fericite și că familia poate să fie fericită și că în familie trebuie să se reverse toate energiile.

Familia este ultimul bastion al păcii românului. Și dacă fiecare dintre noi am mai fost dezamăgiți în afara familiei, astăzi este ziua bucuriei că trăim împreună în familia la masa de Crăciun.

„Familia este locul păcii"

Familia este locul păcii și fiecare dintre noi ar trebui să facem maximul nostru. Cât putem de mult să fie familia fericită pentru că avem o responsabilitate imensă.

Ce dăm noi copiilor ăstora? Cu cei lăsăm noi pe copiii ăștia? Ce moștenire vor avea copiii ăștia când ei vor fi mari şi noi bătrâni? Cu ce valori rămân copiii ăștia în urma acestei tranziții care nu se mai termină? Știți cu ce? Cu ce credința în Dumnezeu! Asta ne-a rămas și o păstrăm", a spus părintele Vasile Ioana la ediția specială de Crăciun a emisiunii Voi cu Voicu de la Antena 3. 

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical! Ninsori și ploi în mai multe regiuni
x close