Antena 3 CNN Meteo Vara fenomenelor extreme. Directorul ANM anunţă cum va fi vremea în lunile următoare

Vara fenomenelor extreme. Directorul ANM anunţă cum va fi vremea în lunile următoare

Elena Mateescu, director ANM, a anunţat duminică, la Antena 3, prognoza meteo pentru perioada următoare.

Vara fenomenelor extreme. Directorul ANM anunţă cum va fi vremea în lunile următoare
Sursa foto: Pixabay.com/jameswheeler
de Silvia Preda    |    22 Mai 2022   •   13:49

"La noi în țară e o vreme mai caldă decât în mod obișnuit. Ieri ne-am apropiat de pragul de caniculă în partea de sud-vest și sud-est a țării, cu 30 de grade în Capitală.

Astăzi valori de până la 30-31 de grade. Deja în sudul țării înregistrăm 27-28 de grade, în Capitală de asemenea 25-26 de grade. Depășim pragul unei zile de caniculă", a spus directorul ANM.

Vara fenomenelor extreme

"A doua parte a săptămânii aduce din nou valori apropiate de pragul unei zile de caniculă, 33-34 de grade în partea de vest, sud, sud-est a țării și trebuie să spunem că aceste zile foarte călduroase vin la pachet cu aceste tipuri de fenomene pentru că pe parcursul după-amiezilor aversele vor avea caracter torențial, vor fi însoțite de intensificări ale vântului cu aspect de vijelii, izolat căderi de grindină.

Este posibil ca vara lui 2022 să fie tot o vară a extremelor, așa cum se întâmplă cel puțin în ultimii ani pentru că deja observăm aceste fenomene se întâmplă mai devreme și pe măsură ce înaintăm în sezonul de vară, când în mod tradițional înregistrăm valori frecvente peste 35 de grade Celsius, cu siguranță acestea vor duce și la fenomene de instabilitate mult mai accentuate", a mai spus directorul ANM, duminică, la emisiunea "News Magazine".

Prognoza meteo pentru luni, 23 mai 2022

Vremea va deveni răcoroasă în nord, în centru şi în est, iar în celelalte regiuni se va menţine caldă. În jumătatea de est a ţării, vor fi înnorări temporare.

Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 26 de grade, mai ridicate, până în jurul a 29 de grade, în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse în general între 5 şi 13 grade.

Prognoza meteo pentru marţi, 24 mai 2022

Vremea se va încălzi în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de nord-est a ţării unde local va ploua, iar în regiunile sud-vestice, în a doua parte a zilei, vor fi manifestãri de instabilitate atmosferică accentuată -averse torenţiale, descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 18-19 grade pe litoral şi 31 de grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 8 şi 18 grade.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close