Antena 3 Festivalul Enescu Iubitorii Festivalului Enescu pot să mai găsească locuri la concerte importante

Iubitorii Festivalului Enescu pot să mai găsească locuri la concerte importante

19 Apr 2013   •   15:36
Iubitorii Festivalului Enescu pot să mai găsească locuri la concerte importante
Aproximativ 10.000 de bilete individuale mai sunt disponibile la ora transmiterii acestui comunicat de presă, adică la patru zile de la punerea lor în vânzare. Pe 15 aprilie au fost puse în vânzare aproape 40.000 de bilete individuale, în condițiile în care în ianuarie au fost vândute locurile alocate abonamentelor.


Numărul total de locuri pentru ediția Festivalului George Enescu din acest an este de aproximativ 100.000 (incluzând atât bilete individuale, cât și abonamente).
 

Concertul dirijorul Paavo Jarvi, alături de renumita Orchestre de Paris, interpretând George Enescu. Un dirijor al “emoțiilor extreme”, Paavo Jarvi este laureat al presigioaselor Premii Grammy

 

Detalii evenimente:
 
Data: 5 și 6 septembrie 2013
Ora: 19.30
Sala Mare a Palatului, seria Mari Orchestre ale Lumii
 
Program 5 septembrie 2013
 
H. Berlioz – Uvertura la "Le Corsaire" H 101
B. Britten – Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor op. 15
Solistă : VILDE FRANG – vioară
C. Saint-Saëns – Simfonia nr. 3 cu orgă în do minor op. 78
Solist : THIERRY ESCAICH – orgă
 
Program 6 septembrie 2013
G. Enescu – Simfonia nr. 1 în Mi bemol Major op. 13
S. Prokofiev – Simfonia nr. 5 în Si bemol Major op. 100
 
 
„Să-ți pui sufletul pe tavă, să ai curajul să treci de la o extremă la alta și să nu te rușinezi – am fost învățați că nu e potrivit să facem asta. Or, ceea ce trebuie să facem este exact asta”, mărturisea dirijorul Paavo Jarvi pentru presa străină. Un muzician al “emoțiilor extreme”, Jarvi este directorul muzical al prestigioasei Orchestre de Paris și laureat a doua dintre cele mai impotrante distincții din lumea muzicii clasice: un premiu Grammy și un premiu Echo, în anul 2010.
 
 
·      Un „Superman“ al muzicii, dirijorul Antonio Pappano aduce Reqviem-ullui Verdi la Festivalul Enescu 2013
 
Detalii eveniment:
 
Data: 12 septembrie 2013
Ora: 19.30
Sala Palatului, Seria Mari Orchestre ale Lumii
Program:
 
G. Verdi – Requiem
 
Solişti :
LIUDMYLA MONASTYRSKA – soprană
EKATERINA SEMENCHUK – mezzo-soprană
JOHAN BOTHA – tenor
RENÉ PAPE – bas
 
 
Dirijorul Antonio Pappano va interpretarea pe scena Festivalului “Reqviemul” lui Verdi, alături de una dintre cele mai importante orchestre din lume și orchestra numărul unu a Italiei: Orchestra și Corul Academiei dell’ Accademia Nazionale di Santa Cecilia.
 
Antonio Pappano este directorul muzical al Operei Regale Covent Garden, unde a interpretat și înregistrat inclusiv cu soprana Angela Gheorghiu. Pappano este cunoscut pentru interpretările sale de o mare forță: „Mă simt Superman!“, mărturisea presei britanice despre senzația de a dirija un ciclu întreg de opere.
 
 
·      Eveniment fără precedent: întreaga tetralogie „Inelul Nibelungilor“, de Richard Wagner va fi interpretată în Festival, la două secole de la nașterea compozitorului
 
Detalii eveniment:
 
Concertele din SeriaWagner vor avea loc pe datele de 15, 16, 19 și 22 septembrie. Pentru ore și programul detaliat, consultați pagina Festivalului Enescu.
 
 
Publicul va putea urmări în premieră întreaga tetralogie „Inelul Nibelungilor“, de Richard Wagner (1813 - 1883) în Festivalul Enescu, chiar în anul în care se aniversează două secole de la naşterea compozitorului şi 130 de ani de la moartea sa. Capodopera wagneriană va fi interpretată de Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, sub bagheta lui Marek Janowski.
 
 
·      O alăturare în premieră: celebrul Lawrence Foster va dirija alături de cea mai tânără orchestră românească, Orchestra Română de Tineret
 
Detalii program:
 
       Data: 8 septembrie 2013
       Ora: 19.30
       Sala Palatului, seria Mari Orchestre ale Lumii
 
Program :
 
D. Dediu – Frenesia pentru orchestră op. 84 (2000)
J. Brahms – Dublul concert pentru vioară, violoncel şi orchestră în la minor op. 102
Solişti : PINCHAS ZUKERMAN – vioară
AMANDA FORSYTH – violoncel
M. Ravel – Rapsodie espagnole
M. Ravel – Pavane pour une infante défunte
M. Ravel – Alborada del Gracioso
M. Ravel – Bolero
 
 
 
O alăturare fără precedent și, în același timp, o reverență adusă muzicii românești și artiștilor români, concertul susținut de Orchestra Română de Tineret sub bagheta unuia dintre cei mai bine cotați dirijori din lume, Lawrence Foster, aduce publicului compoziții românești, dar și celebrul Bolero al lui Ravel.
 
Cea mai tânără orchestră simfonică din România, Orchestra Română de Tineret, a luat fiinţă la Sinaia în vara anului 2008. Membrii săi, majoritatea cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani , sunt selectaţi dintre cei mai buni la nivel naţional . Pregătirea tehnică şi artistică este asigurată de la înfiinţare de maestrul Cristian Mandeal.
 
Orchestra a avut mai multe apariții pline de strălucire, inclusiv pe scena Ateneului Român, sub bagheta lui Cristian Mandeal. De asemenea, au susținut concertele extraordinare “Eurovision –Tineri muzicieni “ din 14 martie 2010 şi cel din 25 octombrie 2010, realizate împreună cu Fundaţia Principesa Margareta a României și dirijate de maestrul Horia Andreescu.
 
Lawrence Foster nu este doar unul dintre cei mai cunoscuți dirijori străini, ci și un mare iubitor al compozițiilor lui George Enescu. Este memorabilă înregistrarea integralei Enescu, sub bagheta sa, realizată cu casele de discuri Emi, Erato și Claves.
 
 
Printre artiștii și evenimentele de neratat din ediția 2013 a Festivalului George Enescu, pentru care încă mai pot fi achiziționate bilete, se numără și concertele susținute de orchestre de primă mână precum London Philarmonic Orchestra, Royal Stockholm Philarmonic Orchestra sau Royal Philharmonic Orchestra.
 
De asemenea, se mai pot găsi bilete și pentru spectacolele de operă și de balet.
 
Vă recomandăm să consultați site-ul Festivalului, secțiunea Program, precum și site-ul www.eventim.ro pentru a fi la curent cu situația biletelor disponibile, deoarece acestea se modifică în timp real, în funcție de vânzări. Informațiile sunt disponibile în dreptul fiecărui concert din program.
 
Ediția 2013 a Festivalului Internațional George Enescu a atins un nou record în privința vânzărilor. Pe 15 aprilie, în doar 2 ore, s-au vândut 20.000 de bilete pe site-ul www.eventim.ro și în rețeaua de magazine Eventim. 

×
Subiecte în articol: festivalul George Enescu
Parteneri
x close