Antena 3 CNN EURO2016 Dacian Cioloș, pronostic pentru meciul Franța-România. Ce le-a transmis jucătorilor Naționalei

Dacian Cioloș, pronostic pentru meciul Franța-România. Ce le-a transmis jucătorilor Naționalei

Dacian Cioloș, pronostic pentru meciul Franța-România. Ce le-a transmis jucătorilor Naționalei
Sursa foto: Foto: Dacian Ciolos/Facebook
09 Iun 2016   •   16:34

Premierul Dacian Cioloș s-a declarat optimist joi cu privire la rezultatul meciului de fotbal România-Franța, din deschiderea Campionatului European.

"Sunt optimist, pentru că România vine după o serie de mai multe victorii și (...), chiar dacă e o echipă tânără, știu că e o echipă ambițioasă. Calificarea n-a fost tocmai ușoară și cu atât mai mult cred că faptul că sunt aici și sunt în meciul de deschidere este deja o cinste, o onoare să te vadă toată lumea în meciul de deschidere. Sunt convins că, încă din primul meci, jucătorii vor da tot ce pot ca să arate ce înseamnă noua echipă a României", a afirmat Cioloș, la recepția oficială de deschidere a participării României la Euro 2016, care a avut loc la Ambasada României de la Paris, scrie Agerpres.

Premierul le-a transmis jucătorilor și antrenorului naționalei Anghel Iordănescu "mult succes, rezistență și mai ales multă inspirație în tactică".

Prim-ministrul a afirmat că este o onoare pentru el să fie alături de echipa națională de fotbal în meciul de pe Stade de France.

"Sunt foarte mândru, chiar dacă nu am niciun merit în calificarea echipei, e o cinste, e o onoare pentru mine în primul rând ca și român să fiu în Franța și să fiu alături de echipa României. (...) O să am foarte probabil, îmi doresc o întâlnire cu echipa. Sunt reguli foarte stricte și din partea UEFA în cantonament, dar sper să reușesc să-i văd", a adăugat Dacian Cioloș, care are prevăzută joi după amiază o întâlnire cu fotbaliștii români.

Șeful Guvernului a adăugat că pentru acest meci, dar și pentru întreg Campionatul European, Franța a luat "maximul de măsuri care puteau fi luate".

"Eu cred că cel mai rău lucru pe care îl putem face este să ne fie teamă și de asta am decis să vin. În astfel de momente, în primul rând, trebuie să știm să ne bucurăm, nu să ne gândim la lucruri dificile și complexe pentru că avem atât de rar momente de bucurie încât e păcat să le poluăm și pe acestea. Vin cu încredere și cu optimism", a subliniat premierul.

Dacian Cioloș a primit din partea reprezentanților FRF prezenți la Ambasada României din Paris un tricou al echipei naționale și a dat declarații presei îmbrăcat în acesta.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close