Antena 3 CNN EURO2016 EURO 2016. Elvețienii se tem de partida cu România. ”Viitorul nostru depinde de meciul de mâine”

EURO 2016. Elvețienii se tem de partida cu România. ”Viitorul nostru depinde de meciul de mâine”

EURO 2016. Elvețienii se tem de partida cu România. ”Viitorul nostru depinde de meciul de mâine”
14 Iun 2016   •   18:00

Selecţionerul echipei de fotbal a Elveţiei, Vladimir Petkovic, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la stadionul ''Parc des Princes'' din Paris, că formaţia sa trebuie să fie la 150% din ce a jucat în meciul cu Albania pentru a putea învinge România, în meciul de miercuri, de la EURO 2016. 

''Echipa României a făcut o muncă foarte bună cu Franţa, psihologic şi fizic e într-o formă foarte bună. Trebuie să fim 150% faţă de meciul cu Albania pentru a câştiga cu România'', a declarat Petkovic. 

Tehnicianul nu vede o favorită în meciul de miercuri: ''Nu dau niciodată o echipă favorită, asta a fost spus de jurnalişti. Nu există favorită în acest meci. Trebuie să ridicăm nivelul, să creştem ritmul. Am văzut că România poate juca timp de 90 de minute la un ritm ridicat''. 

''Nu sunt genul de antrenor care să ceară obiectivul minim de la jucători. Totdeauna am pretins maximum, 3 puncte. Dar, pentru asta trebuie să fim mai solizi, să comunicăm mai bine, să alergăm mai mult. Cu cele trei puncte (de miercuri) ne-am califica în optimi şi am scrie istorie pentru naţionala Elveţiei. Elveţia nu a obţinut niciodată două victorii consecutive la un turneu final, iar viitorul nostru depinde de meciul de mâine'', a subliniat Petkovic. 

Elveţia vine după ce a învins Albania cu scorul de 1-0, în primul său meci din Grupa A la EURO 2016, în timp ce România a pierdut în faţa echipei gazdă, Franţa, cu 1-2. 

''Primul lucru important e să ne creăm ocazii de gol, trebuie să insistăm asupra acestui aspect şi până la urmă vom marca. Trebuie să fim calmi, nu ne aşteptăm să marcheze neapărat atacanţii, dar trebuie să înscriem. Cred că putem ameliora tactica şi suntem pe drumul cel bun'', a mai spus Vladimir Petkovic. 

Tehnicianul a apreciat că nu e mai puţină presiune faţă de primul meci al Elveţiei: ''Există un pericol legat de acest meci şi nu trebuie să ne relaxăm''. 

''Victoria ne aduce încredere şi ne aduce motivaţie. Acum trebuie să ridicăm ştacheta pentru a obţine victoria'', a reiterat Petkovic. 

''Sper ca ziua în plus de odihnă a României să nu se vadă. Oricum, nu se poate vorbi de oboseală, trebuie să intrăm cu prospeţime mentală şi fizică'', a precizat Petkovic. 

Vladimir Petkovic consideră că situaţia este diferită faţă de meciul dintre cele două echipe, de la CM 1994, când Elveţia s-a impus cu 4-1: ''Contextul este diferit de cel din 1994, iar scopul nostru este calificarea în faza următoare a competiţiei. Vom face tot ce e posibil în faţa României. Am văzut ce a făcut contra Franţei''. 

România va întâlni echipa Elveţiei în al doilea său meci din Grupa A, miercuri, de la ora 19,00 (ora României), pe stadionul ''Parc des Princes'' din Paris. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Elvetia România
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close