Antena 3 CNN EURO2016 EURO 2016: Fotbaliştii islandezi, primiţi acasă ca nişte eroi. Imagini spectaculoase

EURO 2016: Fotbaliştii islandezi, primiţi acasă ca nişte eroi. Imagini spectaculoase

EURO 2016: Fotbaliştii islandezi, primiţi acasă ca nişte eroi. Imagini spectaculoase
Sursa foto: Foto: captura
05 Iul 2016   •   11:12

Fotbaliştii islandezi, învinşi de Franţa cu 5-2 în sferturile de finală ale EURO 2016, după un parcurs istoric la turneul din Franţa, au fost primiţi ca nişte eroi la revenirea lor în ţară, luni seara, la Reykjavik, transmite AFP.

''Există încă basme! Se întâmplă rar - deşi s-a întâmplat deja - să ne unim, noi islandezii, aşa cum aţi făcut-o voi pe terenul de fotbal'', a salutat echipa prim-ministrul islandez Sigurdur Ingi Johannsson, în uralele a zeci de mii de suporteri adunaţi în parcul Arnarholl, unde a fost instalat un ecran uriaş pentru ultimele două meciuri ale Islandei la EURO 2016.

''Sunteţi o comoară naţională'', a mai spus premierul în faţa jucătorilor, îmbrăcaţi în costume bleumarin, şi a unei mulţimi înflăcărate, cu steaguri ale Islandei şi tricouri ale echipei naţionale. În mulţime s-au aflat numeroşi copii care prezentau bannere şi pancarte cu chipurile jucătorilor lor preferaţi.

Spre marea bucurie a fanilor, eroii au intonat scandarea sacadată pentru care Islanda a devenit faimoasă la EURO 2016, acel strigăt viking ''huh'' (care de fapt ar fi scoţian, scrie AFP), punctat de lovituri de palme, în faţa unui co-selecţioner suedez Lars Lagerbaeck emoţionat.

Scandinavul, care şi-a încheiat mandatul la naţionala insulară, a salutat ''performanţa echipei'' şi a mărturisit că s-a simţit ''acasă'' de fiecare dată când s-a aflat în Islanda.

La începutul serii, avionul cu echipa a aterizat pe aeroportul din Keflavik, la circa 40 km de capitala Reykjavik, după ce a efectuat o trecere la joasă înălţime pe deasupra oraşului, unde era aşteptat de zeci de mii de suporteri. Maşini de pompieri au escortat aparatul de zbor de o parte şi de alta a pistei, cu jeturi de apă formând o arcadă, pe un cer imaculat, creând un curcubeu artificial.

Urmăriţi de mii de suporteri care apăreau de la fiecare colţ de stradă, jucătorii au făcut o paradă într-un autobuz descoperit, înainte de a ajunge în parc. Atacantul Kolbeinn Sigthorsson, autorul unui gol în meciul cu Franţa, s-a declarat ''fericit'' la revenirea acasă, în ciuda eşecului de la Stade de France (2-5).

''A fost un vis să primim toată această susţinere'' a compatrioţilor, care au venit cu miile în Franţa şi al căror comportament exemplar a sedus Europa, a mărturisit jucătorul echipei Nantes.

 

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close