Antena 3 CNN EURO2016 EURO 2016: Franţa - Elveţia 0-0. Ţara gazdă a încheiat Grupa A pe primul loc

EURO 2016: Franţa - Elveţia 0-0. Ţara gazdă a încheiat Grupa A pe primul loc

EURO 2016: Franţa - Elveţia 0-0. Ţara gazdă a încheiat Grupa A pe primul loc
Sursa foto: Foto: Facebook
20 Iun 2016   •   00:13

Naţionalele de fotbal ale Franţei şi Elveţiei au încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul care s-a jucat duminică pe stadionul "Pierre Mauroy" din Lille, în Grupa A a EURO 2016.

Rezultatul a convenit ambelor echipe. Franţa, gazda competiţiei, deja calificată în optimi de finală înaintea acestui meci, a încheiat grupa pe primul loc, cu 7 puncte, iar Elveţia, pe poziţia secundă, cu 5 puncte. Naţionala Elveţiei a trecut pentru prima oară de faza grupelor la un Campionat European, la a patra sa participare.

În optimi de finală, Franţa va întâlni pe 26 iunie, la Lyon, o echipă clasată pe locul 3 în Grupa C, D sau E.

Elveţia va juca pe 25 iunie, la Saint-Etienne, cu formaţia clasată pe locul 2 în Grupa C.

În Grupa A s-a disputat la aceeaşi oră, la Lyon, partida România - Albania, pe care "tricolorii" au pierdut-o cu scorul de 1-0. România a încheiat astfel grupa pe ultimul loc, cu un singur punct.

Franţa, chiar fără să forţeze, a avut împotriva Elveţiei o evoluţie mai bună decât în precedentele partide (2-1 cu România şi 2-0 cu Albania).

Portarul Hugo Lloris a purtat cu această ocazie pentru a 54-a oară banderola de căpitan al naţionalei Franţei, egalând recordul deţinut de actualul selecţioner al echipei, Didier Deschamps.

Antrenorul Franţei a menajat mai mulţi jucători, lăsându-i pe bancă pe Dimitri Payet, N'Golo Kante şi Olivier Giroud.

Selecţionerul Elveţiei, Vladimir Petkovic, l-a trimis în atac pe Breel Embolo în locul lui Haris Seferovic, care a dezamăgit în primele meciuri.

Franţa a controlat în general prima repriză şi şi-a creat destule ocazii. Cele mai mari i-au aparţinut lui Paul Pogba, ale cărui execuţii au lovit de două ori transversala (minutele 12 şi 17). Elveţianul Mehmedi, care a marcat împotriva României, a avut un şut bun în minutul 20. În minutul 25, francezul Koscielny a fost periculos la un corner.

În repriza secundă, intensitatea jocului a scăzut, dar fazele notabile nu au lipsit. O primă ocazie notabilă a avut-o Gignac, care l-a pus la încercare pe Sommer, iar în minutul următor Griezmann a fost stopat de Behrami.

În minutul 57, Sommer a avut o intervenţie spectaculoasă la un şut al lui Griezmann.

Franţa a lovit transversala pentru a treia oară în minutul 75, prin Payet, care, introdus de circa zece minute, a avut o execuţie foarte spectaculoasă. Acelaşi Payet, jucătorul în formă din echipa lui Deschamps, a şutat aproape de poartă în minutul 80.

Elveţia a cerut penalty în ultimul minut de prelungire.

Aşa cum era de aşteptat, naţionala din Ţara Cantoanelor a fost avantajată să întâlnească în ultimul meci o echipă a Franţei deja calificată.

Trebuie menţionat faptul că Elveţia nu a câştigat niciun meci oficial împotriva Franţei.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close