Antena 3 CNN EURO2016 EURO 2016: Portugalia - Austria 0-0. Cristiano Ronaldo, fără gol în ziua în care a marcat un record

EURO 2016: Portugalia - Austria 0-0. Cristiano Ronaldo, fără gol în ziua în care a marcat un record

EURO 2016: Portugalia - Austria 0-0. Cristiano Ronaldo, fără gol în ziua în care a marcat un record
Sursa foto: Foto: Facebook
19 Iun 2016   •   00:14

Echipele de fotbal ale Portugalia şi Austriei au terminat la egalitate, 0-0, meciul disputat sâmbătă seară pe stadionul Parc des Princes din Paris, în grupa F a EURO 2016.

Rezultatul pune într-o situaţie dificilă mai ales echipa Portugaliei, considerată favorită, care se află la a doua egalitate în acest turneu (după 1-1 cu debutanta Islanda), deşi fusese considerată ca una dintre cele mai bune ale ediţiei, iar Austria, învinsă clar de Ungaria în debutul competiţiei, se poate considera mulţumită, întrucât, deşi nu a strălucit până acum, mai ales sâmbătă seara, când a fost dominată copios, păstrează şanse de calificare pentru ultima rundă.

Totodată, palmaresul direct dintre cele două reprezentative, oricât ar părea de ciudat, se menţine favorabil austriecilor, care au 3 victorii, in 2 meciuri au fost învinşi, iar 6 partide, cu aceasta, s-au încheiat la egalitate.

Prima repriză a fost dominată clar teritorial de Portugalia, care a avut o posesie de 68 %, 7 cornere si cele mai mari ocazii de gol, dar căpitanul lor, Cristiano Ronaldo, nu fost parcă prea mult marcat de momentul istoric pe care îl trăia: recordul absolut de selecţii la echipa naţională, cu 128 de prezenţe, cu una mai mult decât Luis Figo, aflat, de altfel, în tribune.

Totuşi, primul atac periculos al meciului a fost al austriecilor, încă din minutul 3, când vârful de atac Hamsik a trimis cu capul pe lângă poartă din apropierea careului de 6 metri, din poziţie centrală. Apoi, însă, o dată ce au pus stăpânire pe balon, lusitanii au devenit extrem de periculoşi, fără finalizare, însă.

Prima mare ratare a fost a lui Nani, în minutul 13, pătrundere din fentă la 8 metri de poarta, uşor lateral stânga, şut bun, pe colţul lung, dar portarul Ampler a scos cu piciorul, exact ca la handbal.

Cea mai mare ratare a primei reprize a avut-o, totuşi, Cristiano Ronaldo, care a trimis cu capul, singur-singurel, de la 7 m, peste poarta austriecilor, dintr-o acţiune clară, pe care, la Real Madrid, ar fi transformat-o în gol fără probleme. Probabil şi banderola de căpitan de echipă, dar şi perspectiva de a deveni primul fotbalist care înscrie la 4 ediţii ale Euro (a debutat în 2004, la 18 ani, cu 2 goluri pentru naţionala portugheză) l-au făcut să nu se concentreze destul.

După încă o ratare portugheză, din nou a lui Nani, în minutul 29, şut cu capul din apropierea porţii, la o centrare ideală a lui Andre Gomes, austriecii au ieşit mai mult la atac, iar în minutul 41 vedeta lor, Alaba, a şutat înşelător dintr-o lovitură liberă din unghi, balonul fiind respins practic de pe linia porţii de fundaşii portughezi.

Obsesia lui Cristiano Ronaldo de a bate record după record s-a transformat, parcă, într-un veritabil blestem, celebrul CR7 nereuşind să înscrie nici din lovitura de la 11 m, pe care a ratat-o în minutul 78, când a tras în bară, la un penalty obţinut tot de el. Poate legea nescrisă a fotbalului, care spune că nu este bine să execute jucătorul faultat, l-a pedepsit.

Însă căpitanul portughez a mai avut mari ocazii de a marca, la faze pe care le-a finalizat foarte bine, dar a avut în faţă un portar, Almer, în zi de graţie. Aşa s-a întâmplat în 2 minute consecutive, 55 şi 56, când Almer a respins prima oară un şut de la 20 de metri, apoi, la cornerul care a rezultat a parat lovitura cu capul foarte bine plasată a "şeptarului" de la Real Madrid.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Revolta fermierilor împotriva unui nou sistem antigrindină
x close