Antena 3 CNN EURO2016 EURO 2016. Suporteri români reținuți de poliția franceză, după incidentele din Paris. Unul este jucător la Steaua

EURO 2016. Suporteri români reținuți de poliția franceză, după incidentele din Paris. Unul este jucător la Steaua

EURO 2016. Suporteri români reținuți de poliția franceză, după incidentele din Paris. Unul este jucător la Steaua
13 Iun 2016   •   18:12

Probleme mari pentru o parte a suporterilor români care au făcut deplasarea în Franţa pentru a susţine echipa naţională a României. După o mobilizare exemplară la meciul cu ţara gazdă, din deschiderea EURO 2016, suporterii au renunţat la pace şi au apărut conflicte dure, scrie ProSport.

După ce liderul PCH, Elias Bucurică, a fost bătut serios de membri Peluza Sud Steaua în apropierea Parc des Princes, fanii dinamovişti s-au răzbunat asupra unui grup de stelişti pe care i-au atacat într-un bar din Paris. Scandalul provocat a alertat forţele de ordine, iar sursele ProSport indică faptul că mai mulţi suporteri români din cele două galerii au fost ridicaţi de poliţie.

Informaţia este confirmată de biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe, contactat de ProSport:

"Ca urmare a demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Paris, prin intermediul ataşatului de interne din cadrul misiunii diplomatice, pe lângă autorităţile competente franceze, a rezultat că în urma altercaţiei au fost reţinuţi nouă cetăţeni români. Şapte dintre cetăţenii români au fost ulterior puşi în libertate, pentru alţi doi fiind prelungită măsura reţinerii. Până în acest moment, niciunul dintre cetăţenii români nu a solicitat asistenţă consulară din partea Ambasadei României la Paris"

Printre cei reţinuţi se află şi un sportiv de la echipa de rubgy a CSA Steaua. El se pare că are o istorie bogată în privinţa confruntărilor între suporteri, iar Boroi, comandantul Clubului Sportiv al Armatei, e decis să îi rezilieze contractul.

"Am vorbit cu managerul echipei de rugby. Echipa era în vacanţă. Într-adevăr, Florescu a fost la Paris şi a fost reţinut 24 de ore la secţia de poliţie. În seara asta se întoarce în ţară, iar mâine dimineaţă l-am convocat la club. Cu siguranţă, îi vom denunţa unilateral contractul de muncă. Există o clauză clară referitoare la prejudicii de imagine. El e un pilier bun, dar e temperamental. Îmi pare rău pentru această situaţie", a spus Boroi.

×
Subiecte în articol: suporteri retinuti
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close