Antena 3 CNN EURO2016 Record fabulos pentru Cristiano Ronaldo

Record fabulos pentru Cristiano Ronaldo

Record fabulos pentru Cristiano Ronaldo
Sursa foto: Foto: Facebook
23 Iun 2016   •   08:58

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a devenit primul jucător din istorie care marchează la patru ediţii diferite ale Campionatului European de fotbal, reuşind două goluri şi o pasă decisivă în partida încheiată la egalitate de selecţionata ţării sale în faţa Ungariei (3-3), miercuri seara la Lyon, în cadrul Grupei F de la EURO 2016. 

Portugalia, care nu a fost eliminată niciodată până acum în faza grupelor, în şase participări la turneul final european, s-au calificat în optimi de pe poziţia a treia, urmând să întâlnească reprezentativa Croaţiei, sâmbătă la Lens. 

Cu un total de opt goluri înscrise la patru ediţii ale EURO (2004, 2008, 2012 şi 2016), Cristiano Ronaldo s-a apropiat la o singură reuşită de recordul francezului Michel Platini, care a marcat 9 goluri la o singură ediţie a Campionatului European, cea din 1984, organizată tot în Franţa şi câştigată de gazde. 

Atacantul lui Real Madrid a disputat cu această ocazie al 129-lea meci în tricoul selecţionatei Portugaliei şi al 17-lea la Campionatului European (un alt record), ajungând la un total de 60 de goluri marcate, după "dubla" cu ungurii. El este golgheterul absolut al naţionalei lusitane şi jucătorul cu cele mai multe selecţii, devansându-l pe fostul internaţional Luis Figo (127) chiar la turneul din Franţa. 

"A fost un meci puţin cam nebun, însă cu multe goluri. Eu personal sunt fericit. Am crezut, în trei rânduri, că vom fi eliminaţi, însă am reuşit să revenim", a declarat la final Cristiano Ronaldo, desemnat omul meciului. 

Ungaria, echipă calificată la EURO 2016 la baraj, după ce s-a clasat pe poziţia a treia în grupa preliminară din care a făcut parte şi România, a condus de trei ori selecţionata Portugaliei, care a reuşit să egaleze de fiecare dată şi să rămână neînvinsă în faţa maghiarilor (7 victorii şi 4 egaluri). 

"Ronaldo este un învingător şi un golgheter adevărat, care se hrăneşte cu goluri. Acum este şi mai încrezător în el, iar acest lucru îmi dă mai multe speranţe înaintea meciului cu Croaţia", a subliniat selecţionerul portughez Fernando Santos. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Cristiano Ronaldo record
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close