Antena 3 CNN EURO2016 Selecționerul Rusiei face pasul înapoi după rușinea de la EURO

Selecționerul Rusiei face pasul înapoi după rușinea de la EURO

Selecționerul Rusiei face pasul înapoi după rușinea de la EURO
21 Iun 2016   •   11:22

Selecţionerul echipei de fotbal a Rusiei, Leonid Sluţki, a afirmat, luni, că "o altă persoană trebuie să pregătească" naţionala ţării sale pentru Cupa Mondială din 2018, după eliminarea din primul tur al EURO 2016 din Franţa, în urma înfrângerii cu 3-0 în faţa Ţării Galilor, la Toulouse, în Grupa B a competiţiei, scrie agerpres.ro.

Ţara Galilor este debutantă la un turneu final de Campionat European. Naţionala galeză a ajuns în sferturile de finală ale EURO 1976, însă atunci la turneul final participau doar patru echipe, faţă de 24 în prezent. La rândul ei, Rusia, cu un joc lent, cenuşiu, a încheiat Grupa B pe ultimul loc, cu un singur punct, obţinut cu noroc în ultimele secunde ale partidei cu Anglia.

"Vreau să încep prin a-mi prezenta scuze suporterilor noştri pentru fotbalul pe care l-am arătat, iar persoanele care s-au aflat aici nu au meritat să vadă un asemenea nivel de joc. Sunt pregătit să-mi asum întreaga responsabilitate, întrucât am avut suficient timp pentru a ne pregăti, iar dacă nu am reuşit mai mult, este greşeala mea. Nu vreau să vă concentraţi atenţia asupra jucătorilor, ci asupra mea", a adăugat selecţionerul în vârstă de 45 de ani, care l-a înlocuit pe italianul Fabio Capello la cârma echipei în august 2015, reuşind să califice Rusia la turneul final al EURO 2016.

"După acest gen de competiţie, este necesar ca o altă persoană să vină să pregătească echipa pentru competiţiile ce vor veni, care vor fi foarte importante pentru dezvoltarea fotbalului în ţara noastră".

Rusia va găzdui următoarea ediţie a Cupei Mondiale de fotbal, fiind calificată direct la turneul final care avea loc în 2018.

×
Subiecte în articol: EURO 2016 demisie
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close