Antena 3 CNN EURO2016 Vlad Chiricheş, căpitanul echipei naţionale: „E trist că ne-am întors aşa repede. Nu ne aşteptam la un astfel de deznodământ”

Vlad Chiricheş, căpitanul echipei naţionale: „E trist că ne-am întors aşa repede. Nu ne aşteptam la un astfel de deznodământ”

Vlad Chiricheş, căpitanul echipei naţionale: „E trist că ne-am întors aşa repede. Nu ne aşteptam la un astfel de deznodământ”
Sursa foto: Foto: FRF
21 Iun 2016   •   15:23

Căpitanul echipei naţionale, Vlad Chiricheş, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Casa Fotbalului, că este trist faptul că România s-a întors aşa de repede acasă de la EURO 2016, precizând că şi-ar fi dorit să îi facă fericiţi pe suporteri şi să îi scoată în stradă.

'E clar că am plecat de acolo cu un sentiment de tristeţe şi amărăciune. E trist că ne-am întors foarte repede, nu ne aşteptam la un astfel de deznodământ. Dar asta a fost să fie, acum trebuie să încercăm să trecem peste acest moment. Noi credem în echipa naţională. E normal ca suporterii să fie dezamăgiţi, dar cred că mai dezamăgiţi decât noi nu sunt. Ne pare rău că i-am dezamăgit pe fani, dar e greu acum să mai vorbesc despre ce a fost. Ne pare rău pentru deziluzia asta. Ne doream foarte mult să îi vedem pe fani în stradă şi să îi facem fericiţi', a spus el.

Chiricheş nu ştie cauzele eliminării României de la EURO 2016, dar susţine că la acest lucru au contribuit unele momente cheie din meciurile cu Franţa şi Elveţia. Am fost şi noi determinaţi, am avut o atitudine bună, dar precipitarea vine şi în momentele în care jocul nu îţi iese aşa cum doreşti. Am încercat în toate meciurile să fim puternici, poate nu am reuşit asta pe durata unui întreg meci, dar am încercat să dăm totul. Am încercat prin atitudine şi organizare să facem faţă adversarilor, dar se pare că nu a fost de ajuns. O cauză... nu ştiu. Cred că au fost şi multe momente cheie care şi-au spus cuvântul. Cu Franţa primul gol a fost din fault, cu Elveţia am primit pe o neatenţie... au fost momente cheie care au dus la acest rezultat', a afirmat căpitanul.

Fundaşul susţine că jucătorii nu au avut probleme musculare în meciul cu Elveţia. 'Nu cred că a avut nimeni cârcei, e normal să simţi o stare de oboseală. Jucasem cu Franţa primul meci, a fost o încărcătură mare pentru că era de deschidere, iar acest lucru s-a simţit în partida a doua. Dar cred că nimeni nu a avut cârcei, de fapt, doar Bogdan Stancu a avut cârcei la al doilea meci. Consider că la meciul cu Elveţia ne-ar fi ajutat dacă am fi avut mai mult posesia... iar acel gol al lor cred eu că ne-a demoralizat. Fotbalul se joacă pe goluri şi de aceea e important ca stilul nostru să fie ofensiv. Nu reuşim de fiecare dată, în primele două meciuri nu am reuşit, dar cu Albania am avut posesie, am încercat să atacăm, dar nu am reuşit să înscriem', a explicat el.

Faza golului victoriei Albaniei a fost o 'neatenţie' a apărării echipei naţionale, este de părere Vlad Chiricheş. 'Nu am fost uluit că atacantul albanez (n.r. - Armando Sadiku) era acolo la faza golului, ştiam de poziţia lui. A fost pur şi simplu o neatenţie şi asta ne-a dus la golul primit. Poate că în faţa Albaniei nu am fost atât de percutanţi, dar cred că am avut controlul jocului. Ei în prima repriză nu au avut ceva faze. Noi însă nu am reuşit să fructificăm. Poate a fost şi presiunea foarte mare, pentru că aveam nevoie de o victorie', a menţionat el.

Jucătorii primei reprezentative nu au plâns la finalul partidei cu Albania, a adăugat Chiricheş: 'De plâns, nu ştiu, suntem oameni şi suferim, e normal. Dar nu am văzut pe nimeni să plângă. Fiecare a avut modul lui de a trăi finalul meciului cu Albania, fiecare a fost dezamăgit, dar am încercat să ne îmbărbătăm'.

Fundaşul speră ca echipa naţională să treacă repede peste eliminarea de la EURO 2016, pentru că urmează preliminariile Cupei Mondiale. 'Ne aşteptam la critici pentru că nu am făcut un turneu final bun. Când termini pe ultimul loc e normal să te critice toată lumea, nu e nimeni mulţumit. Acum trebuie să trecem peste acest moment, e deja trecutul şi trebuie să ne gândim la ce avem de făcut în continuare. Să rămâi cantonat în trecut nu e foarte bine. Am făcut greşeli, acum trebuie să ne concentrăm pentru ce urmează', a precizat Chiricheş.

Delegaţia echipei naţionale a revenit marţi dimineaţă din Franţa, acolo unde a participat la EURO 2016.

 

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close