Antena 3 CNN Evaluare Națională 2016 Scandal la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016: 40.000 de elevi contestă rezultatele. Părinții sunt revoltați. Reacția Ministerului Educației

Scandal la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016: 40.000 de elevi contestă rezultatele. Părinții sunt revoltați. Reacția Ministerului Educației

Scandal la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016: 40.000 de elevi contestă rezultatele. Părinții sunt revoltați. Reacția Ministerului Educației
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    30 Iun 2016   •   11:07

UPDATE 11.07 - În replică, Ministerul Educației a spus că acel exercițiu de la matermatică este formulat corect și are toate elementele pentru a fi rezolvat corect.

Părinții elevilor sunt revoltați și s-au dus la Ministerul Educației, pentru a încerca să rezolve situația, spun ei.

Rămâne de văzut ce decizie se va lua în acest caz.

Andronescu: "Profesorii care realizează subiecte așa ambigue nu mai au ce căuta la formularea subiectelor"

----------------------------

Știrea inițială 10.18

Mai mulţi părinţi ai elevilor care au susţinut miercuri proba la matematică din cadrul Evaluării Naţionale vor depune o petiţie la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS), întrucât, susţin ei, legenda itemului 6 de la subiectul 1 nu ar fi fost explicită, potrivit agerpres.ro.

"Depunem o petiţie la Consiliul Naţional de Evaluare şi examinare şi la MENCS. Vrem să vorbim cu ministrul pentru situaţia creată ieri la examen şi anume că la subiectul 1, punctul 6, a fost un subiect interpretabil", a afirmat Filiana Tudor, mama unuia dintre absolvenţii de clasa a VIII-a care au susţinut proba, venită la sediul ministerului. 

Scandal la ultima probă de la Evaluarea Naţională. Un subiect a fost formulat greşit

Aceasta a spus că semnatarii petiţiei cer validarea atât a răspunsului 3 conform baremului de la acel item, cât şi a răspunsului 8. 

"Cerinţa a fost formulată, dar legenda este interpretabilă. În plus, pe subiectele xeroxate alb-negru, faţă de cele color originale, apare o linie orizontală îngroşată care a derutat copii", a susţinut părintele. 

Ea a amintit faptul că există şi o petiţie online în acest sens, care a adunat aproape 40.000 de semnături. 

Mai mulţi părinţi au venit joi dimineaţă la sediul ministerului, ei urmând să aibă o întrevedere cu reprezentanţi ai instituţiei şi să depună petiţia. 
 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close