Antena 3 CNN Externe 11.000 de militari pentru ceremonia de învestitură a lui Barack Obama

11.000 de militari pentru ceremonia de învestitură a lui Barack Obama

11.000 de militari pentru ceremonia de învestitură a lui Barack Obama
18 Dec 2008   •   15:58

Ceremonia de pe 20 ianuarie, când Barack Obama va prelua oficial preşedinţia SUA va duce la mobilizarea a peste 11.000 de militari pentru a împiedica un eventual atentat la Washington.
În acea zi sunt aşteptate în capitala SUA între 2 şi 4 milioane de persoane.
Forţele armate vor patrula în spaţiul aerian, vor organiza vaste reţele pentru acordarea de ajutor medical şi vor ajuta forţele de ordine să asigure securitatea capitalei americane, a explicat generalul Gene Renuart, şeful Comandamentului de Nord din Statele Unite.
Aproximativ 7.500 de militari activi şi 4.000 de membri ai gărzilor naţionale vor participa la aceste operaţiuni, cu ocazia învestiturii celui de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite.
Pe de altă parte, Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) va spori numărul patrulelor aeriene deasupra Statelor Unite, pentru a preveni un atentat asemănător celui din 11 septembrie 2001.
Baterii de rachete pentru apărarea antiaeriană, de tip Patriot, vor fi desfăşurate la Washington. În plus, unităţi speciale vor fi pregătite să intervină în cazul unui atentat cu arme chimice.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atentate teroriste SUA Washington
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close