Antena 3 CNN Externe 11 maltezi care spun că au fost abuzaţi sexual de preoţi catolici vor ca Papa să le ceară scuze personal

11 maltezi care spun că au fost abuzaţi sexual de preoţi catolici vor ca Papa să le ceară scuze personal

11 maltezi care spun că au fost abuzaţi sexual de preoţi catolici vor ca Papa să le ceară scuze personal
Sursa foto: abuz
13 Apr 2010   •   16:30

11 maltezi care susţin că au fost abuzaţi sexual de preoţi catolici vor ca Papa Benedict al XVI-lea să le ceară scuze personal. Oamenii au cerut să îl vadă pe Suveranul Pontif în timpul vizitei pe care acesta o va face în Malta, pe parcursul acestui weekend. Dacă Papa va fi de acord, va fi prima întâlnire de acest fel din ultimii ani.

"Scopul acestui demers este obţinerea dreptăţii, a justiţiei. Şi nu mai vrem să se mai tărăgăneze lucrurile. Ne-am organizat în acest fel, poate că cineva ne va asculta şi va face ceva pentru că am suferit foarte mult", a spus una dintre victime.

Cererea vine în timp ce Vaticanul încearcă să se apere de acuzele potrivit cărora ar fi ascuns cazuri de abuzuri sexuale, pentru a apăra imaginea bisericii catolice.

"Vreau să închid acest capitol, înţelegeţi? Pe vremea când eram copil, am fost abuzat de trei sau patru pedofoli... Vreau să închid acest capitol, vreau să se facă dreptate", a mai spus victima.

În replică, aşa-numitul premier al Sfântului Scaun, Tarcisio Bertone, a încercat să apere normele bisericii catolice subliniind că nu celibatul preoţilor este cel care i-a determinat pe unii preoţi să recurgă la astfel de acte.

"Mulţi psihologi şi psihiatri au demonstrat că nu există nicio legătură între celibat şi pedofilie dar mulţi alţii au demonstrat, am aflat de curând, că există o legătură între homosexualitate şi pedofilie. Acesta este adevărul", a spus secretarul de stat al Vaticanului.

Biserica Catolică este implicată în unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria sa, după ce mai mulţi oameni din toată lumea au declarat că au fost victime ale abuzurilor sexuale ale preoţilor.

Antena 3




×
Subiecte în articol: preoti catolici
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close