Antena 3 CNN Externe 110 români, care munceau în condiţii de sclavie în Cipru, recuperaţi de autorităţi

110 români, care munceau în condiţii de sclavie în Cipru, recuperaţi de autorităţi

110 români, care munceau în condiţii de sclavie în Cipru, recuperaţi de autorităţi
Sursa foto: Romani Cipru
08 Noi 2009   •   12:41

Peste 100 de români care munceau în condiţii de sclavie în Cipru au fost eliberaţi de autorităţi. Muncitorii români erau ţinuţi în condiţii mizere, făra apă şi hrană. Un suspect a fost arestat în acest caz. Cei 110 români au fost aduşi în Cipru cu promisiunea unor contracte de muncă. Ei au fost însă cazaţi în tabere insalubre, fără apă curentă sau caldură, şi puşi să munceasca la negru. În cele mai multe cazuri, românii nu erau plătiţi. Cei mai norocoşi primeau cel mult 20 de euro pe săptămână.

Dacă aveau nevoie de cearşafuri curate sau paturi, românilor li se cerea să plătească chiar şi câte 50 de euro. Când i-au găsit autorităţile cipriote, românii erau într-o stare deplorabilă.

Politiştii din Cipru au arestat un bărbat în vârstă de 38 de ani, acuzat că-i exploata pe muncitorii români. Se pare că acesta le cerea un comision de 800 de euro la sosirea în Cipru, şi le promitea că le va găsi locuri de muncă.

În schimb, bărbatul îi trimitea să munceasca la negru pe unde apucau şi le oprea toţi banii câştigaţi, în contul comisionului datorat.

Autorităţile cipriote avertizează că acesta nu este un caz izolat ci, din contră, un fenomen care începe să capete amploare.

Antena 3

×
Parteneri
Filmul bătăii din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu
x close