Antena 3 CNN Externe 12 preoți, suspendați pentru că refuză să se vaccineze împotriva COVID-19, în Cipru

12 preoți, suspendați pentru că refuză să se vaccineze împotriva COVID-19, în Cipru

Hrisostom al II-lea, conducătorul Bisericii Ortodoxe din Cipru, a anunțat că 12 preoți urmează să fie suspendați, pentru că refuză să se vaccineze împotriva COVID-19.

12 preoți, suspendați pentru că refuză să se vaccineze împotriva COVID-19, în Cipru
Sursa foto: Twitter/ Ericson Mangoli
de Cerasela Stafie    |    31 Ian 2022   •   18:10

În cazul în care vor continua să refuze vaccinarea, cei 12 preoți nu vor mai putea profesa. Măsura se aplică începând cu marți, 8 februarie.

Anunțul a venit chiar de la ahiepiscopul Hrisostom al II-lea. Liderul Bisericii Ortodoze din Cipru a explicat, la postul public de radio CyBC, că 27 dintre cei 123 de preoți din dioceza sa nu s-au imunizat împotriva COVID-19.

15 preoți nevaccinați au scutiri pe motive medicale. Restul de 12 urmează să fie suspentați pentru trei luni.

Dacă aceștia vor continua să nu respecte  hotărârilor arhiepiscopului, suspendarea se va prelungi pentru șase luni, iar, în cele din urmă, ar putea chiar să fie caterisiți, scrie Aljazeera.

Conducătorul Bisericii Ortodoxe din Cipru a explicat că este ”fără precedent” faptul că preoţii şi teologii nu respectă deciziile arhiepiscopului, care le este lider. El a precizat că, pe lângă refuzul de a se imuniza, clericii îndeamnă și credincioșii să adopte o atitudine asemănătoare.

Cei care refuză imunizarea o fac din ”motive egoiste”, a spus el. Totodată, mulți dintre ei i se opun arhiepisopului din cauza sănătății sale fregile, Hrisostom al II-lea fiind supraviețuitor al unui cancer.

×
Subiecte în articol: preoti suspendare Cipru vaccinare covid-19
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close