Antena 3 CNN Externe 188 de ţări, pe urma unui singur infractor. Vezi cine a "supărat" atât de tare Interpolul

188 de ţări, pe urma unui singur infractor. Vezi cine a "supărat" atât de tare Interpolul

188 de ţări, pe urma unui singur infractor. Vezi cine a "supărat" atât de tare Interpolul
Sursa foto: Foto: Intact Images/ EPA
de M.Z.    |    29 Sep 2011   •   15:10

Interpol a dat o "notificare roşie" pentru a le solicita autorităţilor din cele 188 de state membre să îl aresteze pe Saadi Gaddafi, unul dintre fiii fostului lider libian Muammar Gaddafi, la solicitarea noilor autorităţi libiene, informează AFP.

"Confirmând informaţiile conform cărora Saadi Gaddafi, 38 de ani, a fost văzut ultima dată în Niger, această notificare roşie este o alertă regională şi internaţională adresată în special statelor vecine cu Libia şi Nigerul, pentru arestarea lui Saadi Gaddafi", precizează Interpol.

Organizaţia de poliţie internaţională Interpol este de părere că această notificare îi va îngrădi lui Saadi Gaddafi dreptul de a se deplasa şi de a traversa frontiere.

Fiul lui Gaddafi este acuzat că şi-a însuşit bunuri cu forţa când se afla la conducerea Federaţiei libiene de fotbal. Poreclit şi "fotbalistul", Saadi este un sportiv cu alură de playboy care a renunţat în 2004 la cariera de fotbalist pentru armată, unde a condus o unitate de elită.

La sfârşitul lunii august, Saadi Gaddafi s-a declarat dispus să se predea pentru a "opri vărsarea de sânge" din Libia, în timp ce rebeliunea, care a preluat puterea între timp, a afirmat că în acest caz i se va garanta securitatea.

Pe 9 septembrie, Interpol a anunţat că a emis o notificare "cod roşu" pentru a le cere celor 188 de ţări membre arestarea colonelului Muammar Gaddafi, a fiului său Seif al-Islam şi a cumnatului său Abdallaj al-Senussi.

Regimul fostului comandant Muammar Gaddafi a căzut pe 23 august, atunci când rebelii libieni au stăpânit în totalitate Tripoli, trupele opoziţiei reuşind să intre şi în complexul lui Gaddafi.

×
Subiecte în articol: Muammar Gaddaffi arestare Interpol alerta
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close