Antena 3 CNN Externe Interpol cere arestarea lui Muammar Gaddafi, a fiului şi a cumnatului acestuia

Interpol cere arestarea lui Muammar Gaddafi, a fiului şi a cumnatului acestuia

Interpol cere arestarea lui Muammar Gaddafi, a fiului şi a cumnatului acestuia
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    09 Sep 2011   •   14:32

Organizaţia de poliţie internaţională Interpol a anunţat, vineri, că a emis o notificare "cod roşu" pentru a le cere celor 188 de ţări membre arestarea colonelului Muammar Gaddafi, a fiului său Seif al-Islam şi a cumnatului său Abdallaj al-Senussi, informează AFP.

Notificarea Interpol "va restrânge în mod semnificativ posibilităţile pentru cei trei bărbaţi de a trece frontierele şi va fi un instrument important pentru a ajuta la localizarea şi capturarea lor", este de părere Ronald K. Noble, secretarul general al organizaţiei cu sediul la Lyon.

Solicitarea Interpol vine după ce joi, procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI), Luis Moreno-Ocampo, a solicitat Interpol să emită o notificare de tip "cod roşu" pentru arestarea fostului lider libian Muammar Gaddafi, care era deja vizat de un mandat de arestare obişnuit, potrivit AFP.

Pe 27 iunie, CPI a emis mandate de arestare pentru Muammar Gaddafi, pentru fiul său Seif Al-Islam, şi cumnatul acestuia, Abdallah Al-Senusi, şeful Serviciului de informaţii libiene.

Cei trei sunt suspectaţi de crime împotriva umanităţii comise în Libia după 15 februarie, dată la care au izbucnit protestele ce s-au transformat în conflict armat.

Regimul fostului comandant Muammar Gaddafi a căzut pe 23 august
, atunci când rebelii libieni au stăpânit în totalitate Tripoli, trupele opoziţiei reuşind să intre şi în complexul lui Gaddafi.

×
Subiecte în articol: Muammar Gaddaffi Interpol
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close