Antena 3 CNN Externe 25 de morţi după explozia unui depozit militar din vestul Turciei

25 de morţi după explozia unui depozit militar din vestul Turciei

25 de morţi după explozia unui depozit militar din vestul Turciei
06 Sep 2012   •   12:36

25 de militari turci au fost ucişi şi alţi patru au fost răniţi uşor, într-o explozie care a avut loc într-un depozit militar, din vestul Turciei.

Autorităţile de la Ankara au declarat că, cel mai probabil, a fost un accident şi nu cred că este vorba de un atentat. Un membru al guvernului turc a negat categoric un posibil atac al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).
"Acest eveniment nefericit a fost cel mai probabil un accident. Cu siguranţă nu ne gândim la un act terorist" a declarat Veysel Eroglu, membru al cabinetului Erdogan, pentru un post de televiziune local, citat de AFP.
 
Explozia de la baza militară din provincia Afyon, a avut loc miercuri seară, şi a fost urmată de un incendiu al unui depozit de grenade.

Eroglu, care deţine portofoliul Ministerului Mediului şi Pădurilor, a avertizat cetăţenii din zonă să nu se apropie de perimetrul accidentului, existând în continuare pericolul de explozie.

Militarii ucişi au fost surprinşi în interiorul depozitului, când s-a produs detonarea violentă a muniţiei de război. Rămăşiţele acestora au fost transportate la un spital din Ankara, pentru expertiza ADN, necesară pentru identificare.

×
Subiecte în articol: Ankara PKK explozie
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close