25 de morţi după explozia unui depozit militar din vestul Turciei

de G.C.P    |    06 Sep 2012   •   12:36
25 de morţi după explozia unui depozit militar din vestul Turciei

25 de militari turci au fost ucişi şi alţi patru au fost răniţi uşor, într-o explozie care a avut loc într-un depozit militar, din vestul Turciei.

Autorităţile de la Ankara au declarat că, cel mai probabil, a fost un accident şi nu cred că este vorba de un atentat. Un membru al guvernului turc a negat categoric un posibil atac al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).
"Acest eveniment nefericit a fost cel mai probabil un accident. Cu siguranţă nu ne gândim la un act terorist" a declarat Veysel Eroglu, membru al cabinetului Erdogan, pentru un post de televiziune local, citat de AFP.
 
Explozia de la baza militară din provincia Afyon, a avut loc miercuri seară, şi a fost urmată de un incendiu al unui depozit de grenade.

Eroglu, care deţine portofoliul Ministerului Mediului şi Pădurilor, a avertizat cetăţenii din zonă să nu se apropie de perimetrul accidentului, existând în continuare pericolul de explozie.

Militarii ucişi au fost surprinşi în interiorul depozitului, când s-a produs detonarea violentă a muniţiei de război. Rămăşiţele acestora au fost transportate la un spital din Ankara, pentru expertiza ADN, necesară pentru identificare.

x close