Antena 3 CNN Externe 50 de persoane au murit în Afganistan, după ce un autobuz s-a ciocnit cu o cisternă

50 de persoane au murit în Afganistan, după ce un autobuz s-a ciocnit cu o cisternă

50 de persoane au murit în Afganistan, după ce un autobuz s-a ciocnit cu o cisternă
de M.T.    |    14 Sep 2012   •   11:40

50 de persoane au murit şi alte câteva au fost rănite, vineri, în Afganistan, după ce un autobuz s-a ciocnit cu o cisternă care transporta combustibil.

Accidentul a avut loc în districtul Ab Band din provincia Ghazni, pe drumul care face legătura între Kabul şi Kandahar, cunoscut ca fiind unul dintre cele mai periculoase din ţară.

„Ca urmare a ciocnirii dintre un autobuz de pasageri şi o cisternă care transporta combustibil a izbucnit un incendiu, iar 50 de persoane au murit şi alte şase au fost rănite. Printre victime se numără femei şi copii”, a declarat Mohammad Ali Ahmadi, vice-guvernatorul provinciei Ghazni, pentru AFP.

Baz Mohammad Himmat, directorul principalului spital din oraşul Ghazni, a spus că doar cinci răniţi au fost aduşi după accident, adăugând că nu are informaţii în privinţa celor decedaţi.

Drumurile din Afganistan sunt, în cea mai mare parte, periculoase şi majoritatea vehiculelor sunt vechi, ceea ce duce la un număr important de accidente soldate cu victime.

Până în prezent, nu există informaţii din care să rezulte că insurgenţii ar fi implicaţi în vreun fel în accidentul de vineri, însă provincia Ghazni este un punct important al atacurilor talibanilor, astfel că un asemenea scenariu nu este deocamdată exclus.


×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close