Antena 3 CNN Externe 650.000 de pensionari, forțați să plătească impozit pentru prima dată în această săptămână. Explicațiile guvernului britanic

650.000 de pensionari, forțați să plătească impozit pentru prima dată în această săptămână. Explicațiile guvernului britanic

Peste o jumătate de milion de pensionari vor fi obligați, în premieră, să plătească impozit pe venit în această săptămână.

650.000 de pensionari, forțați să plătească impozit pentru prima dată în această săptămână. Explicațiile guvernului britanic
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Apr 2024   •   09:58

Este consecința faptului că pensiile de stat din Marea Britanie au fost actualizate în funcție de inflație, în timp ce pragul anual de impozitare a fost înghețat până în 2028 la valoarea de 12.570 de lire sterline.

Firma de avocatură Lane Clarke & Peacock estimează că actualizarea cu inflația va duce încă aproximativ 650.000 de pensionari în categoria persoanelor cu venituri impozabile.

La rândul său, Institutul pentru Studii Fiscale arată că, din data de 6 aprilie, aproximativ 8,5 milioane de pensionari britanici cu vârste de peste 65 de ani vor plăti impozit pe venit, față de aproximativ 4,9 milioane în 2010.

Matthew Douglas, un consilier financiar independent citat de Sky News, estimează că vor fi destule cazuri de pensionari care nu știu că intră în categoria plătitorilor de impozit și care riscă, astfel, să ajungă să fie penalizați pentru întârziere.

"Ar putea fi un adevărat coșmar administrativ. Ce se va întâmpla atunci când oamenii nu plătesc pentru că, pur și simplu, nu știu ce trebuie să facă?", s-a întrebat el, retoric.

Un purtător de cuvânt al guvernului a încercat să liniștească lucrurile, arătând că "pensionarii nu trebuie să completeze o declarație de impozit pentru venitul din pensie, cu excepția cazului în care obțin alte venituri, cum ar fi cele de pe urma unei proprietăți".

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close