Antena 3 CNN Externe A cincea noapte de haos în Franța. Echipa Antena 3 CNN, transmisiune din mijlocul protestelor din Paris

A cincea noapte de haos în Franța. Echipa Antena 3 CNN, transmisiune din mijlocul protestelor din Paris

Haosul în Franța continuă, pentru a cincea noapte consecutiv. Întreaga țară este în alertă maximă cu forțele de securitate mobilizate, pentru a ține piept protestelor extrem de violente. Manifestațiile au loc după moartea adolescentului de 17 ani din Nanterre.

de Cristi Popovici    |    02 Iul 2023   •   11:02

Peste 1.300 de protestatari, o treime dintre ei sub 18 ani, au fost arestați, iar peste 200 de agenți de poliție au fost răniți în urma ciocnirilor extrem de violente. Valul de revoltă l-a determinat pe președintele francez, Emmanuel Macron să-și anuleze vizita de stat în Germania, prima în 23 de ani. Între timp a avut loc și înmormântarea adolescentului ucis de poliție.

Echipa Antena 3 CNN s-a aflat în mijlocul protestelor din Paris. Capitala Franței a devenit un oraș sub asediu, după a cincea noapte la rând. Sute de polițiști au fost prezenți pe Champs Elysee, unde mii de tineri și-au dat întâlnire pe rețelele de socializare pentru a se război cu forțele de ordine. De data aceasta, polițiștii au fost pregătiți. Au început controalele încă de pe timpul zilei și au arestat până la 12 noaptea, peste 40 de persoane care aveau la ele cuțite, cocktailuri Molotov, bastoane telescopice și boxuri metalice.

Citește și: Se îngroașă gluma în Franța: protestatarii violenți au furat arme de foc | Sâmbătă este înmormântat Nahel, tânărul ucis de poliție

În ciuda mobilizării uriașe a forțelor de ordine, incidentele nu au lipsit. Premierul Franței a fost în Sala de Comandă a Poliției Naționale de la Ministerul de Interne pentru a coordona operațiunile. În total, peste 45.000 de polițiști au fost mobilizați.

Cel puțin 10 mari centre comerciale, 200 de supermarketuri și 250 de sucursale bancare au fost răvășite, jefuite sau chiar incendiate, începând de marți, transmit autoritățile franceze. Cei mai mulți dintre manifestanți sunt foarte tineri și se mobilizează pe rețelele de socializare. Sute dintre ei au fost arestați. Potrivit autorităților, o tremie din cei reținuți sunt minori, unii chiar și de 13 ani.

×
Subiecte în articol: proteste Franta
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close