Antena 3 CNN Externe Se îngroașă gluma în Franța: protestatarii violenți au furat arme de foc | Sâmbătă este înmormântat Nahel, tânărul ucis de poliție

Se îngroașă gluma în Franța: protestatarii violenți au furat arme de foc | Sâmbătă este înmormântat Nahel, tânărul ucis de poliție

Autoritățile au comunicat cel mai recent bilanț al violențelor din Franța, declanșate de uciderea unui tânăr de către un polițist, la un control în trafic, la începutul acestei săptămâni.

Se îngroașă gluma în Franța: protestatarii violenți au furat arme de foc | Sâmbătă este înmormântat Nahel, tânărul ucis de poliție
Sursa foto: hepta
de Cristi Popovici    |    01 Iul 2023   •   13:10

Ministerul francez de Interne a anunțat, sâmbătă, că au fost arestate 1.311 persoane în urma ciocnirilor din noaptea de vineri spre sâmbătă.

Tot sâmbătă are loc înmormântarea lui Nahel, tânărul ucis marți, de la mică distanță, de un polițist care-l ținea sub amenințarea armei prin portiera mașinii.

Valul de violențe izbucnit după acest incident tragic în întreaga Franță a continuat neîntrerupt pe parcursul ultimelor zile și l-au determinat pe președintele Emmanuel Macron să ordone scoaterea vehiculelor blindate pe străzi.

Citește: Violenţe fără precedent la Paris. Maşini de poliţie atacate de protestatari | Guvernul scoate blindatele pe străzi

"Nahel, tânărul ucis, era din Nanterre.

El ar fi refuzat să oprească la ordinul echipajului de poliție rutieră. S-a iscat un conflict verbal, iar unul dintre polițiști a scos arma și l-a țintit pe tânăr, împușcându-l mortal când mașina s-a pus în mișcare.

Noaptea trecută au fost multe ciocniri în Franța între protestatari și forțele de ordine.

Ce este mai grav e că aceștia au furat arme de foc din magazine pentru articole de vânătoare, iar această informație îi determină pe polițiști să-și crească vigilența.

Asta, cu atât mai mult cu cât hoții de arme le-au folosit pentru a trage în camerele de supraveghere. Momentan, situația este calmă la Nanterre, dar totul se poate schimba de la o oră la alta", a transmis din suburbia pariziană corespondentul Antena 3 CNN, Cristi Popovici.

Trei polițiști, împușcați în regiune Rhone

Legat de furtul de arme din magazine, publicația franceză Le Parisien afirmă că 30 de indivizi au pătruns într-un astfel de magazin din Marsilia și au furat "cinci până la opt" puști de vânătoare.

Potrivit unui ofițer de poliție, citat de postul de televiziune France 3, nu au fost furate și muniții pentru arme furată nicio muniție.

Într-un alt incident, trei ofițeri de poliție din regiunea Rhone au fost împușcați, vineri seară, de un bărbat cu o pușcă.

Ofițerii au fost "prinși într-o ambuscadă" de o persoană care se ascundea în spatele unui zid, moment în care au fost împușcați în picioare și în zona inghinală, potrivit relatărilor presei franceze.

"Am depășit o linie roșie. Nu am mai văzut așa ceva aici și este foarte îngrijorător", a declarat un polițist din Rhone citat de postul de televiziune BFMTV.

 

×
Subiecte în articol: Nahel arme violente Franta
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close