Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Violenţe fără precedent la Paris. Maşini de poliţie atacate de protestatari | Guvernul scoate blindatele pe străzi

Violenţe fără precedent la Paris. Maşini de poliţie atacate de protestatari | Guvernul scoate blindatele pe străzi

Noi proteste în Franţa după ce un adolescent a fost împușcat în timpul unui control în trafic. În mai multe orașe, inclusiv în Paris, protestatarii au incendiat mașini, au spart vitrine ale magazinelor, au baricadat străzi și au aruncat cu proiectile în poliție.

Violenţe fără precedent la Paris. Maşini de poliţie atacate de protestatari | Guvernul scoate blindatele pe străzi
Sursa foto: Agerpres/ EPA
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2023   •   20:21

Guvernul scoate blindatele jandarmeriei în stradă! Sute de oameni au fost arestaţi şi peste 200 de poliţişti au fost răniţi în timpul manifestaţiilor.

Violenţele fără precedent au loc după uciderea de către un poliţist a unui adolescent de 17 ani care nu a oprit la semnalele lui.

Protestatarii au incendiat mai multe maşini şi s-au bătut cu forţele de ordine. Zeci de mii de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi pe străzile din Paris şi din împrejurimi.

Haos în Paris. Jafuri, distrugeri şi pagube asupra bunurilor publice

În Paris, au avut loc ciocniri dure între protestatari și forțele de ordine și au fost jefuite magazinele din centrul capitalei. În cel puţin trei orașe din apropierea Parisului a fost restricționată circulația pe timp de noapte.

În cursul nopţii trecute, poliția a desfăşurat raiduri în toată Franța în timp ce violențele au continuat.

Vă amintim că Nahel, un adolescent de 17 ani, a fost împuşcat mortal în piept, după ce a refuzat să se supună unui control rutier efectuat de doi poliţişti pe motociclete la Nanterre. În Franţa, vârsta minimă pentru a deţine un permis de conducere este de 18 ani.

Poliţistul a fost inculpat pentru omor voluntar şi plasat în detenţie provizorie, a anunţat parchetul.

Moartea tânărului a declanşat violenţe extreme în Franţa.

Citeşte şi: A treia noapte de violențe extreme în Franța. Protestatarii furioși au incendiat mai multe mașini și clădiri publice

×
Subiecte în articol: proteste Franta paris Nahel
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close