Antena 3 CNN Externe A doua zi a funeraliilor naţionale organizate în memoria lui Kim Jong-il. Discursuri, salve de tun şi claxoane

A doua zi a funeraliilor naţionale organizate în memoria lui Kim Jong-il. Discursuri, salve de tun şi claxoane

A doua zi a funeraliilor naţionale organizate în memoria lui Kim Jong-il. Discursuri, salve de tun şi claxoane
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    29 Dec 2011   •   09:09

O mulţime imensă de militari s-a adunat, joi dimineaţă, la Phenian în cadrul celei de-a doua zi a funeraliilor naţionale organizate în memoria fostului lider nord-coreean Kim Jong-il.

Aşa a început cea de-a 19-a şi ultima zi de doliu naţional din Coreea de Nord. Zeci de mii de oameni s-au adunat în Piaţa Kim Il-sung pentru a-i aduce un ultim omagiu mult iubitului conducător, Kim Jong-il. Preşedintele Marii Adunări Naţionale a ţinut un discurs în faţa soldaţilor.

După discursurile unora dintre liderii partidului comunist, mai multe salve de tun au fost trase în văzduh, ca un ultim omagiu adus fostului conducător.

Au urmat apoi trei minute de reculegere, după care toate trenurile şi vapoarele au claxonat.

Ceremonia de astăzi a fost ultima din cadrul funeraliilor organizate în memoria lui Kim Jong-il.

Miercuri, sute de mii de oameni au ieşit pe străzile din capitala nord-coreeană, pentru a-şi plânge fostul conducător. Ceremonia funerară a fost condusă de Kim Jong-un, unul dintre fiii fostului conducător şi, totodată, noul lider de Phenian.

Kim Jong-il a murit pe 17 decembrie, în urma unui stop cardiac. Anunţul oficial al morţii sale a fost făcut însă după două zile.






×
Subiecte în articol: Kim Jong-Il funeralii Coreea
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close