Antena 3 CNN Externe A fost pus la punct un vaccin care reduce cu 30% riscul de îmbolnăvire de SIDA

A fost pus la punct un vaccin care reduce cu 30% riscul de îmbolnăvire de SIDA

A fost pus la punct un vaccin care reduce cu 30% riscul de îmbolnăvire de SIDA
Sursa foto: SIDA
24 Sep 2009   •   17:42

O echipă de cercetători americani şi thailandezi a pus la punct un vaccin experimental care reduce cu aproximativ 30% riscurile de infectare cu virusul HIV, răspunzător pentru îmbolnăvirea de SIDA. La testele în urma cărora a fost dezvoltat vaccinul, au participat aproximativ 16.000 de oameni, potrivit AFP.

Studiul, coordonat de Ministerul thailandez al Sănătăţii şi Armata SUA, vine după eşecul din 2007, al testelor laboratorului american Merck, şi combină două substanţe testate anterior, car, independent, nu au avut efect. Este vorba de vaccinul ALVAC al laboratorului francez Sanofi-Aventis şi de AIDSVAX, produs de compania americană VaxGen şi cedat ulterior organizaţiei Global Solutions for Infectious Diseases. Substanţa rezultată din amestecarea celor două s-a dovedit a fi eficientă şi cercetătorii trebuie acum să stabilească ce anume a determinat această schimbare de situaţie.

Testul a fost derulat pe parcursul a şase ani, din octombrie 2003, pe 16.000 de thailandezi seronegativi cu risc mediu de infectare. O jumătate dintre participanţi a fost vaccinată, iar ceilalţi au primit substanţe placebo. Dintre cei vaccinaţi, ulterior, numai 51 s-au îmbolnăvit, faţă de 74 dintre cei care au primit substanţa placebo.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close