Antena 3 CNN Externe A luat foc cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume. Incendiul, vizibil din satelit

A luat foc cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume. Incendiul, vizibil din satelit

Cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume, localizat în Al Sulaibiya, Kuwait, a luat foc, marți, iar incendiul a fost vizibil din satelit. Incendiul nu a fost stins nici până astăzi, răspândindu-se rapid și îngrijorând activiștii de mediu.

A luat foc cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume. Incendiul, vizibil din satelit
Sursa foto: Twitter
de Mia Lungu    |    04 Aug 2021   •   23:17

În depozit se află aproximativ șapte milioane de anvelope uzate, ceea ce reprezintă o problemă de mediu uriașă. În filmulețele postate pe internet se poate vedea cum un fum gros și extrem de negru se ridică dintr-o mare de anvelope. Pericolele sunt imense, spun ecologiștii, pentru că aerul se poluează și devine toxic din cauza substanțelor degajate.

Un val de reacții îngrozite circulă pe rețelele sociale. Unul dintre clipuri a fost vizionat de peste 2,6 milioane de ori, iar comentariile vorbesc despre efectele incidentului asupra schimbărilor climatice și poluarea.

În depozitul de peste 600 de mii de metri pătrați, sunt stocate peste 52 de milioane de anvelope.

Incendiul eliberează în atmosferă nori imenși de fum negru, iar ecologiștii trag un semnal de alarmă privind substanțele toxice eliberate în cantități uriașe în atmosferă.

Anvelopele sunt realizate din materiale care includ cauciuc natural și sintetic, fibră de oțel și carbon. Printre substanțele toxice se numără bifenil, benzopiren, dioxina, plumb și antracen.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: arde depozit anvelope incendiul satelit
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close