Antena 3 CNN Externe A murit Charlie Munger, prietenul şi partenerul de afaceri al lui Warren Buffett. Miliardarul împlinea în ianuarie 100 de ani

A murit Charlie Munger, prietenul şi partenerul de afaceri al lui Warren Buffett. Miliardarul împlinea în ianuarie 100 de ani

Charlie Munger, care a fost mâna dreaptă a miliardarului Warren Buffett la Berkshire, a murit.

A murit Charlie Munger, prietenul şi partenerul de afaceri al lui Warren Buffett. Miliardarul împlinea în ianuarie 100 de ani
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    29 Noi 2023   •   10:55

Berkshire a anunțat că Charlie Munger a murit la un spital din California, fără să precizeze cauza morții. El ar fi împlinit 100 de ani pe 1 ianuarie.

"Berkshire Hathaway nu ar fi putut fi construită până la statutul său actual fără inspirația, înțelepciunea și participarea lui Charlie", a declarat Buffett, președintele și directorul general al Berkshire, în vârstă de 93 de ani, într-o declarație.

Moartea lui Munger, vicepreședinte al Berkshire din 1978, marchează sfârșitul unei epoci în America corporatistă și în domeniul investițiilor.

Alături de Buffett, Munger a fost respectat și adorat de investitorii din întreaga lume, mulți dintre aceștia participând la weekendurile anuale ale acționarilor Berkshire din Omaha, Nebraska, pentru a-i asculta pe cei doi vorbind despre investiții și viață.

Deși Munger nu a fost implicat în operațiunile zilnice ale Berkshire, moartea sa îl lasă pe Buffett fără consilierul său de lungă durată, potrivit Reuters.

×
Subiecte în articol: Charlie Munger
Parteneri
Atac la ambasada Israelului din Bucureşti
x close