Antena 3 CNN Externe Accident feroviar groaznic în Africa de Sud. Cel puțin 12 morți, peste 180 de răniți

Accident feroviar groaznic în Africa de Sud. Cel puțin 12 morți, peste 180 de răniți

Accident feroviar groaznic în Africa de Sud. Cel puțin 12 morți, peste 180 de răniți
04 Ian 2018   •   15:45

Cel puţin 12 persoane au murit şi alte 180 au fost rănite în coliziunea care a avut loc joi între un tren şi un camion, survenită în centrul Africii de Sud, potrivit unui nou bilanţ comunicat de un oficial local, informează AFP.

'Bilanţul a urcat la 12 morţi', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din provincie, Mondli Mvambi, precizând că şi acest bilanţ este unul provizoriu.

Un prim bilanţ informa cu privire la patru morţi şi câteva zeci de răniţi.

Accidentul a avut loc între oraşele Hennenman şi Kroonstad, din provincia Free State, în centrul ţării, a declarat Russel Meiring, un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă ER24.

Echipele medicale au acordat îngrijiri la locul accidentului. Rănile suferite de către unele persoane variază între minore şi grave. Unii dintre răniţi au fost transportaţi la spitalele din apropiere.

Mai multe vagoane ale garniturii de tren au deraiat. De asemenea, un incendiu a izbucnit la unul dintre vagoane şi a început să se extindă. Pasagerii au fost evacuaţi din tren în timp ce pompierii se străduiau să stingă focul.

Cauzele accidentului nu se cunosc deocamdată. Autorităţile locale au deschis o anchetă

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: accident Africa de Sud
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close