Antena 3 CNN Externe "Aceasta este noua realitate!" Reacția unui parlamentar din partidul lui Putin după atacul cu drone de la Moscova

"Aceasta este noua realitate!" Reacția unui parlamentar din partidul lui Putin după atacul cu drone de la Moscova

Atacul cu drone asupra Moscovei reprezintă "o nouă realitate" pe care rușii trebuie să o recunoască.

"Aceasta este noua realitate!" Reacția unui parlamentar din partidul lui Putin după atacul cu drone de la Moscova
Sursa foto: Profimedia Images / Wikipedia
de Adrian Iclozan    |    30 Mai 2023   •   13:35

Declarația aparține lui Aleksandr Kinștein (foto, dreapta), parlamentar rus din partidul "Rusia Unită" al președintelui Vladimir Putin.

"Fără îndoială, sabotajele și atacurile teroriste din partea Ucrainei se vor înmulți. Trebuie să consolidăm drastic măsurile de apărare și securitate, în special în domeniul contracarării dronelor", a scris Kinștein, marți, pe Telegram.

Parlamentarul a adăugat că "nu ar trebui să consoleze pe nimeni" faptul că opt drone ucrainene au fost doborâte.

Citește și: Reacția Ucrainei după atacul cu drone de la Moscova | Radu Tudor: "I-a trezit pe o parte dintre ruși"

"Nu subestimați inamicul!", a avertizat el. 

Rusia a acuzat Ucraina pentru atacul de la Moscova, de marți dimineață.

Însă Mihailo Podoliak, un consilier de rang înalt al președintelui Volodimir Zelenski, a respins acuzațiile.

"Bineînțeles, urmărim cu plăcere (ce se întâmplă la Moscova) și prognozăm o creștere a atacurilor. Dar, bineînțeles, nu avem nimic de-a face, în mod direct, cu asta", a declarat Podoliak.

Rușii evacuați din zonele lovite de drone se întorc acasă

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat că locuitorii care au fost evacuați după atacurile cu drone încep să se întoarcă la casele lor.

El a scris pe Telegram că serviciile de urgență au finalizat verificările și că specialiștii vor începe să lucreze pentru a repara "pagubele minore ale clădirilor" cât mai curând posibil.

Potrivit primarului, primii care se vor întoarce în zona atacului sunt locatarii din imobilul de pe bulevardul Leninsky Prospekt (foto, stânga), ale cărui fotografii, după atacul cu drone, au invadat rețelele sociale.

Analiză BBC: "Rușii au luat o gură din propriul lor medicament, dar responsabilii NATO sunt nervoși din cauza riscului de escaladare"

Kievul și Occidentul judecă atacul cu drone de la Moscova drept o ilustrare a scenariului în care agresorul a simțit pe propria-i piele efectele "tratamentului" aplicat victimei sale.

Faptul că nimeni nu a fost ucis, că au fost foarte puține pagube și că Ucraina nu a revendicat responsabilitatea sunt aspecte mai puțin importante decât atacul însuși.

"Operațiunea militară specială" a președintelui Putin se întoarce acasă, în Rusia, scrie corespondentul BBC Frank Gardner pe site-ul radiodifuzorului național din Marea Britanie.

Desigur, atacul de marți și cel de la Kremlin, de la începutul lunii, nu pot fi comparate cu distrugerile uriașe, umane și materiale, pe care Rusia le provoacă Ucrainei în raiduri cu rachete și drone cu frecvență aproape zilnică în ultima perioadă.

Analiză BBC: "Toate 'liniile roșii' ale Moscovei au fost încălcate"

Cu toate acestea, orice atac asupra capitalei Rusiei crește nervozitatea responsabililor NATO în privința riscurilor de escaladare, subliniază jurnalistul britanic.

Tot armamentul puternic, cu rază lungă de acțiune, pe care statele din Vest îl furnizează Ucrainei vine cu condiția ca acesta să nu fie folosit asupra teritoriului rus.

La rândul său, Moscova a avertizat de fiecare dată Occidentul când a livrat Ucrainei arme mai puternice, însă, până acum, toate "liniile roșii" fixate de administrația rusă s-au dovedit a fi doar vorbe.

Totuși, dacă un atac cu drone sau rachete asupra Moscovei ar ajunge să provoace victime și alte consecințe grave, acest lucru ar putea propulsa războiul pe un nou teritoriu periculos, concluzionează corespondentul BBC.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close