Antena 3 CNN Externe "Urmărim cu plăcere!" | Reacția Ucrainei după atacul cu drone de la Moscova | Radu Tudor: "I-a trezit pe o parte dintre ruși"

"Urmărim cu plăcere!" | Reacția Ucrainei după atacul cu drone de la Moscova | Radu Tudor: "I-a trezit pe o parte dintre ruși"

Kievul neagă responsabilitatea în atacul cu drone de marți dimineață, care a lovit mai multe blocuri de locuințe la Moscova.

"Urmărim cu plăcere!" | Reacția Ucrainei după atacul cu drone de la Moscova | Radu Tudor: "I-a trezit pe o parte dintre ruși"
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mai 2023   •   12:13

"Nu avem nimic de-a face cu asta", a declarat Mihailo Podoliak, un consilier de rang înalt al președintelui Volodimir Zelenski.

El a adăugat că administrația de la Kiev "urmărește cu plăcere și prognozează un număr tot mai mare de atacuri" în capitala Rusiei.

Podoliak a ironizat acuzațiile Moscovei spunând că "unele drone rusești" dintre cele lansate asupra Ucrainei "au decis să se întoarcă".

Citește și: Primele imagini după atacul cu drone de la Moscova. Mai multe clădiri au fost avariate

Analistul militar Radu Tudor a atras atenția asupra efectului psihologic al atacului de marți, de la Moscova, în rândurile populației ruse.

"Peste 30 de drone ucrainiene au lansat un contraatac asupra Moscovei în această dimineață. Este o replică dată de apărătorii ucraineni la atacurile în valuri lansate de invadatorii ruși asupra Kievului.

Probabil mulți sunt surprinși de faptul că Ucraina este capabilă să lanseze asemenea lovituri. Dar iată că mai multe drone de fabricație ucraineană au zburat peste 750 - 800km.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Radu Tudor: "Dronele ucrainene i-au trezit la realitate pe unii ruși"

Chiar dacă nu au lovit, să zicem, ținte valoroase (din punct de vedere militar), au reușit să îi trezească pe o parte dintre ruși și să-i facă să înțeleagă că ceea ce face Rusia Ucrainei poate păți și Rusia. 

La rândul ei, o populație este măcelărită este terorizată. Mă refer la populația ucraineană și la modul în care rușii percep acest război ilegal și sângeros declanșat de Rusia.

S-ar putea să mai avem astfel de momente, astfel de incidente, pentru că ele coincid cu anunțul făcut ieri (luni) de președintele Volodimir Zelenski, potrivit căruia au fost stabilite momentele la care trupele ucrainene vor începe operațiunea de eliberare a teritoriului", a spus Radu Tudor la Antena 3 CNN.

CNN: "SUA au înregistrări cu oficiali ucraineni care se acuză reciproc pentru atacul de la Kremlin"

CNN amintește că se întâmplă rareori ca Ucraina să comenteze oficial atacurile în interiorul teritoriului Rusiei și - mult mai rar - să-și asume responsabilitatea pentru acestea.

La începutul acestei luni, Rusia a acuzat Ucraina că a încercat să-l ucidă pe președintele Vladimir Putin într-un atac cu dronă asupra Kremlinului, acuzație dezmințită prompt de administrația de la Kiev.

Însă, potrivit CNN, oficialii americani au detectat discuții între oficialii ucraineni care se învinuiau reciproc pentru atacul din 3 mai asupra Kremlinului.

Ministerul rus al Apărării acuză Ucraina pentru "atacul terorist"

Ministerul rus al Apărării a afirmat că Ucraina este responsabilă pentru un "atac terorist" asupra Moscovei cu ajutorul dronelor, desfășurat marți dimineață.

Potrivit ministerului rus, "toate cele opt vehicule aeriene fără pilot lansate asupra capitalei ruse au fost distruse".

Comitetul de Investigații al Rusiei, structura care se ocupă de infracțiunile grave, a declarat că apărarea antiaeriană a doborât mai multe drone în timp ce se apropiau de capitală și că "persoanele implicate în această infracțiune sunt în curs de identificare".

Agenția TASS, care citează Agenția Federală rusă de Transport aerian, a relatat că toate aeroporturile din regiunea Moscovei funcționează în condiții normale începând cu ora locală 8:00.

Replica ucraineană, la câteva ore după ultimul atac rusesc la Kiev

Atacul asupra Moscovei a avut loc la doar câteva ore după ce oficialii ucraineni au raportat cel de-al 17-lea val de atacuri rusești asupra Kievului în luna mai și cel de-al treilea în 24 de ore.

O femeie în vârstă de 33 de ani a fost ucisă și alte 13 persoane au fost rănite în raidul cu drone asupra capitalei ucrainene, semnalat la primele ore ale zilei de marți, potrivit informațiilor transmise de oficialii de la Kiev.

×
Subiecte în articol: atac drone Moscova radu tudor
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close