Antena 3 CNN Externe Primele imagini după atacul cu drone de la Moscova. Mai multe clădiri au fost avariate. Rusia denunță o acțiune "teroristă"

Primele imagini după atacul cu drone de la Moscova. Mai multe clădiri au fost avariate. Rusia denunță o acțiune "teroristă"

Cel puțin zece drone au lovit mai multe clădiri din capitala Rusiei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mai 2023   •   10:49

Este al doilea atac cu aparate fără pilot în Moscova, după cel care ar fi vizat chiar Palatul Kremlinului și care s-a produs noaptea, la începutul acestei luni.

Atacul de marți pare a fi o replică a Kievului la cele trei valuri de atacuri aeriene, cu drone și rachete rusești, efectuate în ultimele 24 de ore asupra capitalei ucrainene, unde au ucis o persoană și au rănit alte câteva.

La Moscova, atacul dronelor a provocat pagube "minore" și a rănit două persoane, care nu au fost, însă, spitalizate, anunțat primarul metropolei ruse, Serghei Sobianin.

Citește și: Rusia a atacat Kievul pentru a treia oară în 24 de ore

Conform agenției de stat RIA, locuitorii blocurilor lovite, aflate în sudul capitalei, au fost evacuați iar serviciile de urgență au fost mobilizate la locul incidentelor.

Antena 3 CNN a transmis în urmă cu puțin timp imagini de la locul unei astfel de lovituri, în care se văd reprezentanți ai autorităților în timp ce izolează zona afectată.

Autoritățile ruse au denunțat atacul de marți drept "acțiune teroristă".

Ministerul rus al Apărării acuză Ucraina pentru atacul cu drone

Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina că este responsabilă pentru un "atac terorist" cu ajutorul dronelor, desfășurat marți, la Moscova.

Potrivit sursei citate, aparatele fără pilot, în număr de opt, au fost distruse.

"Trei dintre ele au fost întâmpinate cu contramăsuri de război electronic, au pierdut controlul și au deviat de la țintele lor. Alte cinci vehicule aeriene fără pilot au fost doborâte de sistemul de rachete sol-aer Panțîr-S în regiunea Moscovei", se arată în declarația ministerului rus.

Kievul nu a comentat încă acuzațiile Moscovei la ora acestei actualizări.

Presa de stat rusă a raportat anterior că două clădiri din capitală au fost avariate în urma loviturilor cu drone.

×
Subiecte în articol: Moscova drone atac Kiev
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close