Antena 3 CNN Externe Zelenski anunță că au fost stabilite datele operațiunilor din cadrul contraofensivei. Rusia a atacat Kievul pentru a treia oară în 24 de ore

Zelenski anunță că au fost stabilite datele operațiunilor din cadrul contraofensivei. Rusia a atacat Kievul pentru a treia oară în 24 de ore

Rusia a efectuat în noaptea de luni spre marți un nou atac masiv asupra capitalei ucrainene.

 Zelenski anunță că au fost stabilite datele operațiunilor din cadrul contraofensivei. Rusia a atacat Kievul pentru a treia oară în 24 de ore
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mai 2023   •   08:42

Cel puțin o persoană a murit în acest raid aerian asupra Kievului- al treilea în ultimele 24 de ore și al 17-lea în decursul lunii mai.

Alți trei oameni au fost răniți, după ce resturi care ar fi căzut de la o dronă rusă distrusă au lovit, marți dimineața, o clădire de apartamente înalte și au provocat un incendiu (foto)

Administrația militară din Kiev a anunțat că două etaje superioare ale clădirii au fost distruse și că ar putea fi încă oameni sub dărâmături.

Citește și: Rusia a atacat la Kiev în plină zi, după raidul masiv cu zeci de drone și rachete din timpul nopții

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Primarul Vitali Kliciko a fost cel care a anunțat decesul unei persoane în urma ultimului raid cu drone al Rusiei.

"Atac masiv! Rămâneți în casă!", a postat primarul pe rețelele de socializare.

Potrivit responsabililor militari ucraineni, atacul nocturn a fost efectuat cu drone, după ce rușii au trimis rachete și drone în celelalte două raiduri anterioare.

Apărarea antiaeriană ar fi reușit să doboare 20 dintre aparatele fără pilot, conform surselor locale.

Zelenski anunță că au fost fixate datele operațiunilor contraofensive

În noaptea de luni spre marți, sirenele de raid aerian au sunat în Kiev și în regiunile centrale Cerkașî, Kirovograd și Nikolaev, precum și în sudul regiunii Herson.

Rusia a atacat în mod repetat capitala ucraineană pe parcursul lunii curente, mai ales pe timp de noapte, folosind în mod obișnuit o combinație de drone și rachete, într-o aparentă încercare de a submina voința ucrainenilor de a lupta după mai mult de 15 luni de război.

Luni, în discursul său nocturn, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lăudat sistemele de apărare antirachetă Patriot furnizate de SUA.

El a anunțat, totodată, că au fost fixate datele pentru operațiunile din cadrul contraofensivei.

"Am aprobat datele pentru începerea deplasării trupelor noastre. Deciziile au fost luate, le mulțumesc brigăzilor care s-au pregătit pentru asta", a spus președintele ucrainean.

×
Subiecte în articol: Kiev Vitali Kliciko Volodimir Zelenski
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close