Antena 3 CNN International News Rusia a atacat la Kiev în plină zi, după raidul masiv cu zeci de drone și rachete din timpul nopții

Rusia a atacat la Kiev în plină zi, după raidul masiv cu zeci de drone și rachete din timpul nopții

O serie de explozii a zguduit capitala Ucrainei în cursul dimineții de luni, la câteva ore după ce armata rusă a lansat zeci de rachete și drone iraniene Shahed-136 în cel de-al 15 raid nocturn asupra Kievului.

Rusia a atacat la Kiev în plină zi, după raidul masiv cu zeci de drone și rachete din timpul nopții
Sursa foto: Twitter@United24media, Twitter@EuromaidanPR
de Adrian Iclozan    |    29 Mai 2023   •   11:59

Sirenele de alertă aeriană au sunat în jurul orei 11.

Reporterii publicației Kyiv Post au semnalat două explozii în centrul orașului, urmate la scurt timp de alte cel puțin 12 deflagrații.

Un jurnalist al ziarului menționat a remarcat lansarea a șase rachete de către un sistem anti-aerian ucrainean aflat la sol.

Citește și: "Nicio discuție cu clovnul Zelenski!" | Medvedev prognozează, din Vietnam, cum s-ar putea încheia războiul din Ucraina"

Cel puțin trei ținte zburătoare au fost lovite de antiaeriana ucraineană deasupra orașului, conform sursei citate.

Primarul Vitali Kliciko a cerut localnicilor să nu-și părăsească adăposturile.

Tot el a anunțat că resturile unei rachete au căzut pe șosea în districtul Obolonski.

Ulterior, pe rețelele sociale au început să circule imagini din zona impactului, în care se vede un obiect în flăcări, similar unei secțiuni de proiectil, pe care pompierii îl stropesc cu apă.

S-a încheiat alarma de raid aerian la Kiev

Avertizarea de raid aerian în capitala ucraineană Kiev s-a încheiat, după ce orașul a fost vizat de un nou tir cu rachete, luni, în jurul orei 11.

"La doar șase ore după atacul nocturn, agresorii ruși au lansat un alt atac cu rachete asupra Kievului. Din informațiile preliminare, inamicul a folosit rachete balistice", a declarat Serghei Popko, șeful administrației militare din oraș.

Potrivit acestuia, toate țintele aeriene au fost doborâte de apărarea antiaeriană.

"Acesta a fost cel de-al 16-lea atac asupra capitalei de la începutul lunii. Inamicul și-a schimbat tactica: după atacuri prelungite, doar pe timp de noapte, a lovit un oraș pașnic în timpul zilei, când majoritatea locuitorilor erau la muncă și pe străzi", a mai spus oficialul ucrainean.

El a confirmat informațiile referitoare la resturi de rachete interceptate, care au căzut în trei zone ale orașului: cartierele Obolonski, Desnianski și Dniprovski.

CNN remarcă faptul că Popko nu a menționat districtul Podilski, unde informațiile preliminare indicau faptul că o persoană a fost rănită după ce resturi ale unui proiectil au căzut pe acoperișul unei clădiri.

Foto: resturile unei rachete căzute, luni, într-un district din Kiev (stânga) și oameni adăpostindu-se în metroul din capitala ucraineană, în timpul alarmei aeriene

×
Subiecte în articol: Rusia Kiev miezul zilei Shahed-136 Obolonski
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close