Antena 3 CNN Externe Activiștii pro-Gaza de la UCLA au cerut "întăriri" și "scuturi" pentru a face față poliției | CNN: Poliția ar fi tras cu gloanțe de cauciuc în protestatari

Activiștii pro-Gaza de la UCLA au cerut "întăriri" și "scuturi" pentru a face față poliției | CNN: Poliția ar fi tras cu gloanțe de cauciuc în protestatari

O operațiune de evacuare a protestatarilor pro-palestinieni a fost lansată de forțele de poliție la UCLA, University of California, Los Angeles.

Activiștii pro-Gaza de la UCLA au cerut "întăriri" și "scuturi" pentru a face față poliției | CNN: Poliția ar fi tras cu gloanțe de cauciuc în protestatari
Sursa foto: Profimedia Images
de Adrian Iclozan    |    02 Mai 2024   •   14:55

Circa 200 de participanți la mișcarea de protest au fost avertizați, în noaptea de miercuri spre joi, că vor fi arestați dacă nu părăsesc tabăra improvizată în campus.

Mai mulți dintre ei au fost ulterior reținuți și imobilizați cu legături flexibile de polițiști în zona Dickson Plaza, potrivit unor surse locale.

Imagini distribuite pe rețelele sociale arată cum forțele de ordine detonează, la un moment dat, o grenadă paralizantă în apropierea clădirii Powell.

Grenadele paralizante produc un fulger luminos și un zgomot puternic, având menirea de a dezorienta, fără a provoca răni grave.

CNN anunță că o echipă a sa, aflată la fața locului, a relatat că văzut membri ai forțelor de ordine trăgând, aparent, cu gloanțe de cauciuc.

CNN a menționat, de asemenea, că zeci de persoane au fost reținute de către ofițerii de patrulă de pe Autostrada California, joi dimineață, în timp ce încercau să întărească o baricadă luată cu asalt de forțele de ordine.

Pe parcursul operațiunii din campusul UCLA, polițiștii au încercat să treacă de un reper numit Janss Steps, retrăgându-se pentru a se regrupa și a reveni ulterior, după ce sute de protestatari i-au înconjurat și le-au oprit înaintarea.

"Ai senzația că lucrurile sunt pe cale să se încheie aici", a notat corespondentul Sky News, Martha Kelner, înaintea unei noi intervenții a poliției, în care oamenii legii au înlăturat baricadele de lemn amplasate de manifestanți.

Jurnalista a descris ulterior o confruntare între protestatarii pro-palestinieni și ofițerii de poliție.

Jurnalist martor: "Liderii protestelor cer întăriri și scuturi pentru a opri poliția"

"Se pare că liderii protestelor se află în fața acestor grupurilor de oameni din prima linie și cer în mod repetat 'întăriri'. Acesta este cuvântul pe care îl folosesc.

Ei cer, de asemenea, scuturi și fac apel la toți cei care poartă căști de protecție să meargă în față, pentru a încerca să oprească avansul forțelor de ordine.

Protestatarii par determinați să reziste, dar obstacolele fizice au dispărut. Cei care stau acum în fața polițiștilor sunt înșiși protestatarii", a relatat ea.

Sky News menționează, de asemenea, că activiștii de la UCLA au pulverizat sprayuri cu piper în confruntările cu oamenii legii.

În GALERIA FOTO următoare, imagini în timpul operațiunii de evacuare de la UCLA:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

O publicație administrată de studenții universității a relatat că un profesor de la UCLA ar fi fost reținut de autorități, în contextul operațiunilor de contracarare a protestelor. 

Informația nu a fost imediat confirmată oficial.

Pe fondul situației din campus, UCLA a anunțat că, până săptămâna viitoare, cursurile se țin doar online.

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close