Antena 3 CNN Externe Un aeroport din Rusia a fost luat cu asalt de o mulţime violentă, după ce un avion a aterizat de la Tel Aviv

Un aeroport din Rusia a fost luat cu asalt de o mulţime violentă, după ce un avion a aterizat de la Tel Aviv

Un aeroport din Rusia a fost luat cu asalt, în această noapte, de o mulţime violentă, după ce un avion a aterizat de la Tel Aviv.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Oct 2023   •   20:50

Totul s-a întâmplat pe aeroportul din oraşul Mahacikala, din Daghestan. Sute de oameni au luat cu asalt aeroportul, după ce un avion plin cu pasageri israelieni a aterizat de la Tel Aviv.

În momentul în care pasagerii au încercat să coboare din avion, mulţimea de oameni a pătruns pe pistă, astfel că echipajul aeronavei a început să strige către pasageri să se întoarcă la bord.

Sute de oameni au continuat să intre în aeroport, pe lângă cei care au ajuns deja pe pistă, lângă avion. Potrivit unor surse, cei care protestează sunt musulmani şi strigă "Allah akhbar!".

Poliţiştii din Daghestan au blocat intrările în aeroport, iar la faţa locului a fos trimisă şi Garda Naţională.

Potrivit Izvestia și RT, câteva zeci de bărbați au dat buzna pe acoperișul aeroportului și pe pistă atunci când a fost anunțată sosirea unui zbor din Israel.

"În urma intruziunii unor persoane necunoscute în zona de trafic a aeroportului din Makhachkala, s-a decis închiderea temporară a aeroportului pentru zborurile care sosesc și pleacă", a precizat Rossaviatsia, adăugând că "forțele de ordine se aflau la fața locului".

Videoclipurile postate pe Telegram îi arată pe bărbați dărâmând bariere, încercând să controleze mașinile care părăsesc aeroportul sau forțând ușile din terminal. Unul dintre videoclipuri arată un bărbat care stă pe una dintre aripile unui avion aparținând companiei aeriene rusești Red Wings.

Înainte de a intra în terminal, mai mulți manifestanți au verificat și pașapoartele persoanelor care părăseau aeroportul, potrivit imaginilor postate pe rețelele de socializare.

Unul dintre ei a putut fi văzut ținând în mână o pancartă: "Ucigașii de copii nu au ce căuta în Daghestan", iar alții au strigat "Allah Akbar" pe aceste videoclipuri.

Potrivit site-ului specializat Flightradar24, un zbor operat de compania aeriană din Tel Aviv a aterizat la Makhchkala la ora locală 19:00 (16:00 GMT). Potrivit presei ruse independente Sota, acesta era un zbor de tranzit care urma să decoleze din nou spre Moscova la ora 21:00 (19:00 GMT). Deocamdată, nu se știe dacă avionul se afla încă pe pistă și care era situația pasagerilor săi.

Cecenia și Daghestan sunt două republici instabile din Rusia a căror populație este predominant musulmană.

"Statul Israel vede cu severitate încercările de a face rău cetățenilor israelieni și evreilor de pretutindeni.

Biroul prim-ministrului, Ministerul Afacerilor Externe și Biroul Național de Securitate (NSC) monitorizează desfășurarea evenimentelor din sudul Rusiei în provincia Daghestan. Israelul se așteaptă ca autoritățile de drept ruse să păstreze toți cetățenii israelieni și evreii în siguranță oriunde s-ar afla și să acționeze decisiv împotriva revoltaților și a incitării sălbatice îndreptate împotriva evreilor și israelienilor.

Ambasadorul Israelului în Rusia, Alex Ben-Zvi, lucrează cu autoritățile ruse pentru a asigura siguranța israelienilor și evreilor de acolo", se arată într-un comunicat comun al premierului şi Ministerului de Externe al Israelului.

×
Subiecte în articol: Daghestan Rusia
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close