Antena 3 CNN Externe Afacerea inedită a unui ucrainean. Face bani din epava unui avion rusesc doborât pentru a-și ajuta țara să se apere de ruși

Afacerea inedită a unui ucrainean. Face bani din epava unui avion rusesc doborât pentru a-și ajuta țara să se apere de ruși

Un afacerist din Ucraina vinde brelocuri pentru chei confecţionate din epava unui avion rusesc doborât de armata ucraineană pentru a-și ajuta țara să se apere de ofensiva rusă.

Afacerea inedită a unui ucrainean. Face bani din epava unui avion rusesc doborât pentru a-și ajuta țara să se apere de ruși
Sursa foto: YouTube/Reuters
de Adelina Miron    |    01 Mai 2022   •   18:16

Aeronava este un bombardier tactic tactic Su-34 cu două locuri, despre care armata ucraineană spune că l-a doborât deasupra oraşului Borodianka, la nord-vest de Kiev, la începutul lunii martie, când forţele ruse încercau să captureze zona.

După ce ruşii s-au retras şi şi-au reorientat invazia spre estul Ucrainei, Visoven i-a întrebat pe apărătorii regiunii dacă ar putea primi o parte din resturile epavei, împrăştiate pe terenurile agricole.

„Mulţi dintre prietenii mei îmi spun ”1.000 de dolari – nimeni nu-ţi va da asta pentru această piesă de metal, e o nebunie”. Dimineaţa, m-am trezit şi am văzut pe telefonul meu că s-au încasat deja 20-30.000 de dolari şi este un flux constant de mesaje de la oameni care pun întrebări şi spun că vor să doneze mai mult și că este o idee incredibilă.”, a povestit afaceristul Iurii Visoven, fondatorul ”Drones for Ukraine”, pentru Reuters.

Visoven, care lucrează în publicitate, confecţionează piesele de aproximativ 10 cm lungime ştanţate din fragmente de fuzelaj, apoi le prelucrează, le lustruiește şi le imprimă cu informaţii despre avion şi cu un ”mulţumesc”, adresat cumpărătorului. Fiecare piesă are gravat un număr de serie unic.

În biroul său, Visoven are un model de dronă cu termoviziune în infraroşu, de tipul celor pe care le cumpără pentru armata ucraineană din veniturile aduse de brelocuri. ”Acum, că am strâns mult mai mulţi bani, simţim mult mai multă responsabilitate”, a spus el.

 

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia drona aeronava afacere
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close