Antena 3 CNN Externe Un afacerist şi-a cumpărat o insulă din ajutoarele primite în pandemie. A obținut fraudulos aproape 8 milioane de dolari

Un afacerist şi-a cumpărat o insulă din ajutoarele primite în pandemie. A obținut fraudulos aproape 8 milioane de dolari

Un om de afaceri din Florida a obținut în mod fraudulos opt milioane de dolari din fondurile federale pentru ajutorarea firmelor în timpul pandemiei și a cumpărat o insulă.

Un afacerist şi-a cumpărat o insulă din ajutoarele primite în pandemie. A obținut fraudulos aproape 8 milioane de dolari
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Noi 2023   •   11:36

În dosar, se precizează că banii deturnaţi trebuiau să ajungă la afaceriştii aflaţi în pragul falimentului în pandemie.

Bărbatul se apără însă, spunând că nu a cumpărat insula pentru propriul divertisment, ci pentru că a fost o oportunitate imobiliară foarte bună.

Citeşte şi: Un pasager nervos a pilotat singur un avion, după ce pilotul a întârziat prea mult

Acum, Patrick Walsh se află într-o închisoare federală, unde are de executat o pedeapsă de cinci ani și jumătate de închisoare.

Între martie 2020 și ianuarie 2021, Walsh a depus peste 30 de cereri frauduloase pentru ajutor de urgență în timpul pandemiei și a primit 7,8 milioane de dolari, potrivit Departamentului de Justiție.

”În total, inculpatul Walsh a obținut în mod fraudulos aproape 8 milioane de dolari. Procedând astfel, el a luat fonduri care erau destinate oamenilor de afaceri cinstiți, pentru care acești bani însemnau diferența dintre supraviețuire și ruina financiară”, se arată în dosarul penal.

Cazul nu este izolat. Aproximativ 10% din cele 4,3 trilioane de dolari pe care Statele Unite ale Americii i-a alocat pentru ameliorarea efectelor pandemiei au fost folosite în felul acesta, scrie Insider.
 

×
Subiecte în articol: afacerist insula ajutoare pandemie frauda
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close