Antena 3 CNN Externe Africa de Sud pregătește spitalele, deoarece varianta Omicron generează un nou val de COVID-19

Africa de Sud pregătește spitalele, deoarece varianta Omicron generează un nou val de COVID-19

Africa de Sud își pregătește spitalele pentru mai multe internări, deoarece varianta coronavirusului Omicron împinge țara într-un al patrulea val de cazuri de COVID-19, a declarat luni președintele Cyril Ramaphosa.

Africa de Sud pregătește spitalele, deoarece varianta Omicron generează un nou val de COVID-19
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    06 Dec 2021   •   09:48

Omicron a fost detectat pentru prima dată în sudul Africii luna trecută și a declanșat o alarmă globală, deoarece guvernele se tem de o nouă creștere a infecțiilor.

Numărul de infecții zilnice din Africa de Sud a crescut săptămâna trecută la peste 16.000 vineri, de la aproximativ 2.300 luni.

Ramaphosa a spus într-un buletin informativ săptămânal că Omicron pare să domine cazurile noi în majoritatea celor nouă provincii ale țării și a îndemnat mai mulți oameni să se vaccineze împotriva COVID-19.

„Africa de Sud are acum provizii suficiente de vaccinuri,... vaccinarea este esențială pentru redresarea noastră economică, deoarece pe măsură ce mai mulți oameni sunt vaccinați, se vor deschide mai multe domenii de activitate economică”, a spus el.

Guvernul va convoca în curând Consiliul Național de Comandă al Coronavirus pentru a revizui starea pandemiei și a decide dacă sunt necesare măsuri suplimentare pentru a menține oamenii în siguranță, a spus Ramaphosa.

Oamenii de știință din Africa de Sud și din alte țări se întrec pentru a stabili dacă Omicron este mai contagios, provoacă boli mai severe și este mai rezistent la vaccinurile existente.

Dar unele relatări ale medicilor și experților din Africa de Sud sunt liniștitoare, sugerând că multe infecții pe care le provoacă sunt ușoare, informează Reuters.

„Urmărim cu atenție ratele de infectare și spitalizare”, a spus Ramaphosa.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close