Antena 3 CNN Externe Mesajul liderului rebelilor, Ahmad Massoud, după ce talibanii au anunțat că au cucerit Valea Panjshir

Mesajul liderului rebelilor, Ahmad Massoud, după ce talibanii au anunțat că au cucerit Valea Panjshir

După anunțul că au curățat "complet" de rebeli Valea Panjshir, oficialul taliban Zabihullah Mujahid a spus că liderii din Panjshir "lipsesc".

Mesajul liderului rebelilor, Ahmad Massoud, după ce talibanii au anunțat că au cucerit Valea Panjshir
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    06 Sep 2021   •   11:03

Mujahid a afirmat că fostul vicepreședinte afgan care s-a alăturat rebelilor, Amrullah Saleh, a fugit din țară și se află în Tadjikistan.

În ceea ce-l privește pe Ahmad Massoud (foto), șeful Frontului Național de Rezistență, NRF, acesta clarificat, el însuși, lucrurile într-o postare pe Twitter, din care reiese că a reușit să nu cadă în mâinile talibanilor.

"Sunt în siguranță, prietene, nu-ți face griji", spune mesajul lapidar, care nu dă alte informații despre situația sau poziția lui Massoud.

Presa internațională a remarcat că talibanii fac eforturi să lichideze opoziția armată a lui Massoud și Saleh înainte de a anunța noul guvern de la Kabul.

Anunțul privind formarea guvernului era așteptat încă de săptămâna trecută.

Zabihullah Mujahid nu a oferit amănunte cu privire la componența sau la momentul exact când va fi anunțat noul cabinet, mărginindu-se să declare că va fi unul "incluziv".

×
Subiecte în articol: Ahmad Massoud Zabihullah Mujahid Panjshir
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close