Antena 3 CNN Externe Ahmed Mohamed l-a întâlnit pe Barack Obama la Noaptea Astronomiei de la Casa Albă FOTO

Ahmed Mohamed l-a întâlnit pe Barack Obama la Noaptea Astronomiei de la Casa Albă FOTO

Ahmed Mohamed l-a întâlnit pe Barack Obama la Noaptea Astronomiei de la Casa Albă FOTO
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
20 Oct 2015   •   22:29

Ahmed Mohamed, elevul musulman care a fost arestat după ce profesorii au confundat un ceas făcut de el cu o bombă, s-a întâlnit cu preşedintele Barack Obama, la Casa Albă, care a găzduit luni „Noaptea Astronomiei”.

Întâlnirea celor doi, care părea să nu mai aibă loc, a fost surprinsă de reporterii prezenţi la eveniment, scrie Mashable.

Ahmed Mohamed a ajuns pe mâinile poliţiştilor după ce a venit la şcoală cu un ceas pe care l-a realizat singur. Profesorii au fost convinşi că este vorba despre o bombă şi pot fi victimele unui atac terorist.

Ahmed Mohamed a ajuns în biroul directorului şcolii, de unde poliţiştii l-au scos în cătuşe, sub suspiciunea că a făcut o bombă falsă. Elevul a povestit că în timpul interogatoriului, anchetatorii au insistat asupra faptului că este musulman şi chiar i-ar fi interzis să-şi sune părinţii înainte de încheierea audierii.

După ce incidentul a devenit cunoscut, preşedintele Barack Obama a scris pe Twitter că şi-ar dori să îl cunoască pe Ahmed şi l-a invitat la Casa Albă.

”Interesant ceas, Ahmed. Vrei să îl aduci la Casa Albă? Cred că ar trebui să inspirăm mai mulţi tineri ca tine să iubească ştiinţa”, a scris Obama pe Twitter.

De asemenea, şi Mark Zuckerberg a scris pe Facebook că şi-ar dori să îl cunoască pe tână şi l-a îndemnat să nu renunţe la pasiunea lui pentru ştiinţă.

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close