Antena 3 CNN Externe Povestea elevului musulman arestat după ce a adus la şcoală un ceas inventat de el

Povestea elevului musulman arestat după ce a adus la şcoală un ceas inventat de el

Povestea elevului musulman arestat după ce a adus la şcoală un ceas inventat de el
Sursa foto: Foto: facebook.com/AhmedMohamed14stu
17 Sep 2015   •   09:54

Povestea unui elev musulman, care a fost reţinut de poliţiştii americani, face înconjurul lumii. Ahmed Mohamed a ajuns pe mâinile poliţiştilor după ce a venit la şcoală cu un ceas pe care l-a realizat singur. Profesorii au fost convinşi că este vorba despre o bombă şi pot fi victimele unui atac terorist.

Când i-a văzut creaţia, profesorul de ştiinţe a fost încântat, dar l-a sfătuit pe Ahmed să nu-l arate şi celoralţi dascăli. Adolescentul l-a ascultat, însă, în timpul orei de engleză, alarma ceasului a început să sune, iar profesoara s-a speriat când a văzut ceasul.

Ahmed Mohamed a ajuns în biroul directorului şcolii, de unde poliţiştii l-au scos în cătuşe, sub suspiciunea că a făcut o bombă falsă. Elevul a povestit că în timpul interogatoriului, anchetatorii au insistat asupra faptului că este musulman şi chiar i-ar fi interzis să-şi sune părinţii înainte de încheierea audierii.

Băiatul a fost eliberat după câteva ore de audieri, timp în care nu a avut dreptul să ia legatura cu părinţii săi.

Povestea lui a atras însă atenţia preşedintelui american Barack Obama, care l-a invitat la Casa Alba. Multe alte vedete americane i-au transmis mesaje de încurajare, inclusiv Mark Zuckerberg, care a anunţat ca este binevenit oricând în echipa Facebook

Ahmed a fost invitat luna viitoare la Casa Albă, unde are loc un eveniment despre astonomie.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, l-a lăudat şi el pe liceeanul musulman şi la invitat la sediul companiei.

Ceasul care l-a făcut cunoscut în întreaga lume nu este prima invenţie a adolescentului. Ahmed a mai realizat o boxă audio care se conectează prin bluetooth.

×
Subiecte în articol: ceas Barack Obama
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close