Antena 3 CNN Externe ALEGERI SUA. Barack Obama, discursul ÎNVINGĂTORULUI: "Iubire, datorie şi patriotism - asta face America măreaţă"

ALEGERI SUA. Barack Obama, discursul ÎNVINGĂTORULUI: "Iubire, datorie şi patriotism - asta face America măreaţă"

ALEGERI SUA. Barack Obama, discursul ÎNVINGĂTORULUI: "Iubire, datorie şi patriotism - asta face America măreaţă"
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de O.P.    |    07 Noi 2012   •   08:42
Barack Obama a fost reales în funcţia de preşedinte al SUA, pentru un al doilea mandat de patru ani. Contracandidatul său şi-a recunoscut înfrângerea.

DISCURSUL DE VICTORIE AL LUI BARACK OBAMA:



"Pentru SUA binele abia acum soseşte. Vreau sa multumesc fiecarui american care a participat la aceste alegeri. Fie ca aţi votat pentru prima dată la aceste alegeri, fie ca ati stat la coadă, fie că aţi umblat în teritoriu sau ati raspuns la telefon - v-aţi făcut vocea auzită.

"Am vorbit la telefon cu Mitt Romney şi l-am felicitat pentru o campanie reuşită. Ne-am luptat cu îndârjire, pentru că iubim foarte mult amândoi America. În viitorul apropiat mă voi întâlni cu el şi vom încerca să colaborăm".



"Vreau să îi mulţumesc soţiei mele şi să îi spun că niciodată nu am iubit-o mai mult. Sunt foarte mândru de familia mea".

"Am avut alături de mine cea mai bună echipă de campanie. Împreună suntem ca o familie. Împreună am făcut istorie şi veţi avea aprecierea veşnică a preşedintelui Americii."

"Democraţia într-o ţară cu 300 de milioane de locuitori poate fi zgomotoasă, murdară, dar asta este chintesenţa ei. Pentru asta am luptat şi pentru asta luptăm. Vrem să ne vedem copiii crescând într-o ţară în care au acces la cele mai bune şcoli, vrem să ne vedem copiii crescând într-o Americă ce nu este împovărată de datorii. Vrem să avem o ţară sigură, apărată de cea mai puternică armată. Dar şi o ţară care să trăiască în pace şi plină de respect pentru locuitorii ei".

"Vrem să fim deschişi şi faţă de emigranţii care cred că îşi pot clădi viitorul în America. Acestea sunt valorile pe care le împărtăşim şi în care credem".



"Am învăţat de la voi, am ascultat poveştile voastre şi luptele voastre şi mă întorc la Casa Albă mai hotărât şi mai sigur că voi şti ce am de făcut în viitor."

"În săptămânile viitoare vreau să lucrez împreună cu reprezentanţii ambelor partide pentru a rezolva problemele care ne însângerează".





×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close