x close

Aleksei Navalnîi, eliberat temporar în aşteptarea apelului

de M.T.    |    19 Iul 2013   •   11:54
Aleksei Navalnîi, eliberat temporar în aşteptarea apelului 405 Foto: Intact Images/EPA

Un tribunal rus a decis, vineri, eliberarea temporară a opozantului rus Aleksei Navalnîi, care se află însă sub restricţii de călătorie, în timp ce aşteaptă rezultatul apelului la sentinţa de condamnare la cinci ani de închisoare, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Procurorii au decis că Navalnîi, unul dintre cei mai mari critici ai preşedintelui Vladimir Putin, poate aştepta decizia la domiciliul său din Moscova.

Joi, Aleksei Navalnîi a fost găsit vinovat într-un dosar de deturnare de fonduri şi condamnat la cinci ani de închisoare într-o tabără de muncă.

El a fost arestat chiar în sala de judecată, într-un tribunal din Kirov, la 900 de kilometri de capitala Moscova.

Judecat de la 17 aprilie, Navalnîi (37 de ani) a fost acuzat că a organizat în 2009 deturnarea a 16 milioane de ruble (400.000 de euro) în detrimentul exploatării forestiere Kirovles, în perioada în care era consultant al guvernatorului liberal al regiunii.

Imediat după anunţarea verdictului, în Moscova şi Sankt Petersburg au fost organizate manifestaţii de susţinere pentru Navalnîi, în timp ce Statele Unite s-au arătat „dezamăgite” de condamnarea opozantului rus după un „proces politic”.

Citeşte mai multe despre:

Aleksei Navalnîi condamnare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati