Antena 3 CNN Externe Alertă roșie de protecție civilă! Vulcanul Etna este pe cale să erupă: "Probabilitate foarte mare a unei fântâni de lavă iminente sau în desfășurare"

Alertă roșie de protecție civilă! Vulcanul Etna este pe cale să erupă: "Probabilitate foarte mare a unei fântâni de lavă iminente sau în desfășurare"

Autoritățile italiene au emis Alerta Roșie a Protecției Civile pentru Etna, după ce vulcanul a înregistrat o activitate intensă.

de Mia Lungu    |    18 Mai 2023   •   20:53

"Probabilitate foarte mare a unei fântâni de lavă iminente sau în desfășurare", a transmis Protecția Civilă Regională.

Șeful Salvo Cocina invită municipalitățile să activeze centrele operaționale comunale, structurile proprii și voluntariatul precum și măsurile prevăzute în Planul de protecție civilă.

Observatorul Etnografic al Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie a anunțat că, din analiza imaginilor de la camera termică din Bronte, s-a observat activitate explozivă din craterul 17 Bocca Nuova.

Citește și: "Trăim Apocalipsa". Ciclonul a făcut prăpăd în Italia! Mașini luate de viituri şi școli închise din cauza inundațiilor

Din punct de vedere seismic, creșterea amplitudinii cutremurului vulcanic continuă la valori ridicate iar sursa cutremurului este situată între craterul Bocca Nuova și craterul de sud-est, la o adâncime de aproximativ 2,5 km, deci foarte aproape de suprafață, potrivit lastampa.it.

 

×
Subiecte în articol: Vulcanul Etna alertă roșie eruptie lava
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close