Antena 3 CNN Externe "Trăim Apocalipsa". Ciclonul a făcut prăpăd în Italia! Mașini luate de viituri şi școli închise din cauza inundațiilor

"Trăim Apocalipsa". Ciclonul a făcut prăpăd în Italia! Mașini luate de viituri şi școli închise din cauza inundațiilor

Ciclonul Mediteranean a făcut prăpăd în Italia. A plouat torențial iar viiturile au luat pe sus maşini de câteva tone şi au trecut cu forţă distrugătoare prin curțile localnicilor.

de Ioana Mircea    |    Naty Badea    |    17 Mai 2023   •   12:11

Vremea rea face ravagii în regiunea Romagna din Italia. Oamenii sunt nevoiţi să îşi părăsească locuințele din cauza inundaţiilor. De luni seară, o mare parte din Emilia-Romagna este în alertă roșie.

Autoritățile au fost mobilizate s-a acordat o atenție maximă zonelor în care s-au produs inundații şi alunecări de teren, în apropierea munților Apenini. O atenție foarte mare este acordată, de asemenea, în regiunea Marche, în special în Senigallia, unde râul Misa a atins nivelul de inundație.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citeşte şi: Avertizare meteo majoră! Ciclonul face prăpăd în drum spre România | ANM anunţă prognoza actualizată

"Trăim Apocalipsa", au declarat mai mulţi primari din localităţile situate în regiunea Emilia-Romagna. Opt persoane şi-au pierdut viaţa şi altele au fost declarate dispărute în urma ploilor torențiale.

Trenurile sunt suspendate şi şcolile sunt închise. Primarii au spus că nu există loc în întreaga regiune să nu fie afectat tragic. Mii de persoane au fost evacuate şi mai mulţi oameni s-au urcat pe acoperișuri pentru a aștepta ajutor din partea autorităților, care au efectuat operaţiunile de salvare cu elicopterul.

La Riccione şi la Rimini, valurile mării au ajuns să măsoare şi 2 metri. La Veneţia este aşteptată Acqua Alta, acele inundaţii care au loc de obicei toamna. Este prima oară când se întâmplă acest lucru în luna mai. Prin urmare, autoritățile au ridicat parapeţii din golf pentru a împiedica apa să intre în oraş.

Astăzi continuă să plouă. Aceasta este marea problemă a autorităților din Italia pentru că nu ştiu să estimeze încă situația.

''Cea mai grea noapte din istoria Romagna''

''A fost probabil cea mai grea noapte din istoria Romagna'', a declarat pentru postul public de radio RAI primarul Ravenna, Michele de Pascale, care a mai precizat că 5.000 de persoane au fost evacuate doar din oraşul său în timpul nopţii.

''Ravenna este de nerecunoscut după pagubele suferite'', a mai spus el.

Prim-ministrul Giorgia Meloni şi-a exprimat ''întreaga solidaritate cu populaţia afectată'' şi a scris pe Twitter că guvernul urmăreşte situaţia îndeaproape şi este pregătit să ofere asistenţă.

Dezastrele asociate unor fenomene meteo s-au înmulţit în Italia. Ploile torenţiale care s-au abătut asupra regiunii Emilia-Romagna urmează după săptămâni de secetă care a uscat solul, reducându-i capacitatea de a absorbi apa şi agravând impactul inundaţiilor.

Update 14.08  Armata a fost scoasă pe străzi în Emilia-Romagna. Codul roşu de vremea rea în Emilia-Romagna va dura până în această noapte la 23.59.

Numărul celor decedați în urma inundaților a crescut la cinci şi ar putea creşte în continuare pentru că sunt foarte multe persoane dispărute.

Guvernul italian a convocat Şedinţă de Guvern de urgență şi o video conferință cu autoritățile locale. Guvernul va aloca 10 milioane de euro pentru intervențiile urgente.

Pompierii veniți din întreaga ţară au avut până în prezent 600 de intervenții.

×
Subiecte în articol: Italia ciclon mediteranean
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close