Antena 3 CNN Externe Alertă maximă la Berlin! Zeci de dube de poliție, mobilizate la protestele violente pro-palestiniene

Alertă maximă la Berlin! Zeci de dube de poliție, mobilizate la protestele violente pro-palestiniene

Un număr impresionat de forțe de ordine au fost scoase în stradă la Berlin. Totul se întâmplă pe fondul protestelor violente pro-palestiniene.

de Andreea Borboros    |    21 Oct 2023   •   17:42

Sute de persoane s-au adunat sâmbătă după amiază, în Oranienplatz, Berlin la protestele pro-palestiniene.

Oamenii spun că aceste proteste vor continua până toată situația de la granița dintre Israel și Fâșia Gaza se va rezolva.

Aceste proteste au avut loc și în urmă cu câteva zile, proteste care au degenerat. A fost nevoie de intervenția polițiștilor în forță.

De când Israelul a început bombardamentele neîncetate asupra Gazei, ca răspuns la atacul mortal al Hamas din 7 octombrie, proteste pro-palestiniene au izbucnit în marile orașe germane, în ciuda interdicțiilor generalizate.

Citește și: Sunt așteptate proteste uriașe după ce Olaf Scholz a declarat că vrea să expulzeze susținătorii grupării teroriste care a atacat Israelul

Numărul incidentelor antisemite a crescut, de asemenea, cu o sinagogă din Berlin lovită de cocktailuri Molotov miercuri dimineață.

Cancelarul german Olaf Scholz a îndemnat joi autoritățile să prevină manifestațiile care ar putea degenera în incitare antisemită.

Reuniunile în care „se strigă sloganuri antisemite, în care se glorifică moartea altor ființe umane” trebuie să fie interzise, a declarat Scholz.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close