Antena 3 CNN Externe Alertă de gradul I în Serbia. O cantitate importantă de arme și muniții a dispărut din depozitele armatei

Alertă de gradul I în Serbia. O cantitate importantă de arme și muniții a dispărut din depozitele armatei

Alertă de gradul I în Serbia. O cantitate importantă de arme și muniții a dispărut din depozitele armatei
17 Noi 2016   •   19:54

Ministrul sârb al Apărării, Zoran Djordjevic, a ordonat joi efectuarea unor controale de securitate de urgenţă la toate depozitele de arme după ce zeci de arme semiautomate, cinci puşti de asalt şi două lăzi cu muniţie au dispărut dintr-un loc de depozitare din Belgrad, relatează agenţia Reuters. 

Deocamdată nu este clar dacă incidentul are legătură cu confiscarea, miercuri, de către Ministerul de Interne, dintr-o ascunzătoare, a peste 100 de grenade şi 30 kg de explozibili şi cu arestarea a 10 persoane. 

Este vorba de cea mai mare captură din ultimii 15 ani într-o ţară unde multe arme automate şi arme antitanc au rămas la persoane private, deseori membri ai unor bande criminale organizate având legături guvernamentale obscure, după încheierea conflictului din Iugoslavia din anii 1990. 

Unele dintre puştile de asalt folosite de către militanţii islamişti care au ucis 130 de persoane la Paris în urmă cu un an proveneau din arsenalul de stat al fostei Iugoslavii din anii 1980. 

''Într-unul din depozitele garnizoanei din Belgrad lipsesc 70 de arme semiautomate, cinci puşti de asalt şi două lăzi cu muniţie'', a precizat Ministerul Apărării într-un comunicat. 

Ministrul Djordjevic a ordonat inspectarea de urgenţă a tuturor depozitelor de arme şi echipamente. 

Potrivit Ministerului Apărării, ''sume importante'' din bugetul pentru apărare în 2017 vor fi alocate ameliorării securităţii la depozitele de stat unde există încă o cantitate importantă de arme rămase de la fosta armată federală iugoslavă. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Serbia arme furt
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close